NASLOVNICAŽUPANIJA

Fotogalerija: Održana posljednja sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije u VI. sazivu

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici je, u nazočnosti obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, njenih zamjenika Zdravka Dijakovića i Igora Pavkovića, te županijskih pročelnika i ravnatelja županijskih tvrtki i institucija, održana posljednja sjednica u ovom, VI. sazivu. Sjednicom je predsjedao predsjednik Skupštine Josip Novogradec u prisustvu zamjenika, Mate Bubaša i Davora Butorca.

Nakon Aktualnog sata na kojem se govorilo o tekućim i budućim projektima na području županije te aktualnom stanju u školstvu i zdravstvu, na kojem su između ostalih govorili i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović…, prešlo se na razmatranje 36 točaka dnevnog reda.
Na sjednici su između ostalog, usvojena i izvješća o radu Razvojne agencije VIDRA, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, županijske Sportske zajednice, Savjeta mladih, Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu, Centra za socijalnu skrb Virovitica i Slatina, Kazališta Virovitica, Izvješće o stanju sigurnosti Policijske uprave VPŽ…

Na sjednici je, između ostalog, usvojena i Strategija razvoja palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji, a jedna od najznačajnijih aktivnosti unutar iste bilo bi ustrojavanje posudionice ortopedskih pomagala od strane Doma zdravlja. Donesene su i odluke o ustanovljenju zajedničkih lovišta u Čačincima i Novoj Bukovici, Odluka o davanju koncesije tvrtki PLIN VTC za distribuciju plina na području grada Virovitice, kao i Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Virovitičko-podravske županije….

Odrađenim poslom bio je zadovoljan i predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec koji je, između ostalog rekao:
– Ovo je bila posljednja sjednica Županijske skupštine u ovom sazivu. Na dnevnom redu smo zapravo imali svakodnevne teme koje su nam zapravo prioritetne u poslovanju. Na čelu ovog saziva sam otprilike tri mjeseca, ali sam u prethodna dva saziva bio čelni čovjek Županijske skupštine i mogu reći da svatko ovdje želi dati svoj doprinos kako bi se najkvalitetnije riješio svaki problem na koji naiđemo – Josip Novogradec.

Na proteklo četverogodišnje razdoblje osvrnula se i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak:
– Odradili smo niz točaka, odnosno izvješća o našim institucijama i ustanovama. Mogu reći da se unazad ove četiri godine aktivno radilo i da će ovaj mandat ostati zapamćen po mnogobrojnim projektima – rekla je, između ostalog, Sanja Bošnjak. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button