DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Fotogalerija: 2. „Olimpijadom starih sportova” Vretenci obilježili Međunarodni dan mladih

Udruga Vretenac, Slatina i ove je godine na prigodan način 12. kolovoza obilježila Međunarodni dan mladih.
Naime, po drugi puta od svoga osnutka, Vretenci su organizirali natjecanja u starim sportovima, a u goste su im došli njihovi dragi prijatelji iz Udruge roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju „MI” iz Požege u pratnji roditelja, predsjednika udruge Mate Boškovića i voditeljice Mirele Hegediš.

Prije samog druženja na tzv. „Olimpijadi starih sportova” Vretenci su se pobrinuli da njihovi prijatelji iz Požege upoznaju Slatinu i sve njene posebnosti. Ispred Zavičajnog muzeja Slatina članove Udruge MI dočekale su predsjednica slatinske Udruge Vretenac, Patricija Karaman i voditeljica aktivnosti u Udruzi Vretenac Jasna Horvat. Zaželjevši im srdačnu i toplu dobrodošlicu u naš grad, predsjednica je svim gostima podijelila mali znak pažnje, kao uspomenu na prvu posjetu Udruzi Vretenac, ali i gradu Slatini.

Stalnim postavom muzeja posjetitelje je vodio kustos Srđan Đuričić koji je na poseban i zanimljiv način predstavio kulturnu baštinu našega kraja. Posjetitelji su imali priliku uživati i u izložbi slika „Sjećanje na Dragana Miloševića“ slatinskog akademskog slikara. Nezaobilazan dio ture, bio je i posjet EPIcentru Sequoia, gdje su imali priliku uživati u pogledu na jedini zaštićeni primjerak ove vrste u Hrvatskoj.

Sama „Olimpijada starih sportova” održana je na slatinskom jezeru Bajer pod budnim okom sudaca za stare sportove Božice Šantak i Stojanke Varju iz Udruge za sport i rekreaciju Podravac, Sopje. Svi posjetitelji mogli su sudjelovati u različitim sportskim disciplinama od skakanja u vreći, gađanja kozane, potezanja užeta, prenošenja jajeta u žlici, kamena s ramena do skakanja u dalj i sl.

Druženje povodom Međunarodnog dana mladih iskorišteno je na najbolji mogući način – širenjem prijateljstva, podrške i suradnje, kako među mladima, tako i među svima koji su se danas zatekli na slatinskom jezeru Bajer.(mf/Foto: Mihaela Feldi, Udruga Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button