DOGAĐANJANASLOVNICA

Foto: VMO Kozice i PŠ Kozice prigodnim programom obilježili blagdan sv. Nikole u Kozicama

U organizaciji Vijeća mjesnog odbora Kozice u suradnji s Područnom školom Kozice jučer je (srijeda) prigodnim programom obilježen blagdan sv. Nikole u Kozicama.

Program je započeo prodajnom izložbom učeničkih radova u Društvenom domu u Kozicama. Riječ je o radovima koje su izradili učenici, odnosno članovi kozičke Podružnice Učeničke zadruge Sekvoja Slatina kroz sekcije Eko kreativci i Kreativna skupina. U izradi radova uvelike su pomogli i roditelji učenika koji su se i sami odazvali pojedinim radionicama, a osigurali su i potreban materijal budući da je naglasak na recikliranju otpadnih materijala te korištenju prirodnih materijala pri izradi različitih uporabnih i ukrasnih predmeta.

Potom je uslijedila priredba koju su pod nazivom „Sveti Nikola i ja“ pripremili učenici Područne škole Kozice pri Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina za djecu i ostale mještane Kozica.

U sklopu priredbe nastupili su svi učenici od 1. do 4. razreda pod vodstvom svojih učiteljica Jasne Lulić i Vesne Bićanić, a predstavili su se prigodnim božićnim pjesmama, recitacijama, plesnim točkama i igrokazima kojima su oduševili sve posjetitelje.

Na svom trudu i radu koji su uložili u pripremi predstave, ali i prodajne izložbe koja je ponudila prekrasne božićne ukrase, od vjenčića, kuglica, poklona, okićenih jelki, do malih anđela, jastučića i prigodnih aranžmana, učenicima i njihovim učiteljicama zahvalio se predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kozice Josip Cader, kao i svim Kozičanima koji su svojim dolaskom uveličali program obilježavanja blagdana sv. Nikole.

Isto tako zahvalio se na dolasku i pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martini Bunić koja je ovom prigodom bila u ulozi izaslanice virovitičko-podravskog župana, zatim predsjedniku Gradskog vijeća Grada Slatine Tomi Tomiću i ravnateljici Osnovne škole Josipa Kozarca Kseniji Vujanović-Juras koji su također prisustvovali predstavi.  

Svečanosti je nazočio i sam sv. Nikola koji je s veseljem darivao dobru dječicu prigodnim poklonima, no nije imao nimalo lak zadatak budući da ga je u stopu pratio zločesti Krampus.  

Vijeće mjesnog odbora Kozice osiguralo je 80-ak poklona tako da su uz 26 učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole poklone dobila i sva ostala kozička djeca.  

Nakon podjele poklona druženje je nastavljeno uz lepinje, kuhano vino i čaj, a djeca su rado zaplesala sa Svetim Nikolom i Krampusom. 

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button