NASLOVNICAOPĆINE

Foto & video: Radovi na izgradnji društvenog doma u Vraneševcima teku po planu: U tijeku postavljenje krovne konstrukcije

Krajem kolovoza prošle godine označen je početak radova na izgradnji društvenog doma u Vraneševcima, naselju u općini Čađavica.

Na svečanom otvaranju radova, uz načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, nazočili su i predstavnici izvođača radova, nadzora radova, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, općinski vijećnici, mještani Vraneševaca… Radove su simboličnim ubacivanjem prvih lopata betona u temelje otvorili saborski zastupnik Josip Đakić, dožupani Marijo Klement i Igor Pavković, te načelnik Mirko Rončević.

Radovi su u punom jeku, a trenutno se postavlja krovna konstrukcija u što se danas (četvrtak) uvjerio općinski načelnik Mirko Rončević, koji je gradilište obišao s predstavnicom nadzora radova tvrtke H-ing d.o.o. iz Slatine.

– Vraneševci su zadnje naselje u općini Čađavica koje nije imalo svoj društveni dom, doduše imali su dom koji je bio preskup za renoviranje pa smo ga odlučili srušiti i iz temelja izgraditi novi. Radovi su počeli prošle godine, a upravo se postavljaju krovni nosači. Ukupna vrijednost radova je 376.735,96 eura. Kroz program održivog razvoja od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije povukli smo 60.000 eura, a sve ostalo je investicija Općine Čađavica. Radovi teku po predviđenoj dinamici, a rok za njihov završetak je do kraja 2024. godine – istaknuo je pri obilasku načelnik Rončević. 

Cjelokupne radove na izgradnji društvenog doma u Vraneševcima izvodi slatinske tvrtka Cestogradnja d.o.o.
mf (adf; Foto: D. Fišli, R. Turkalj; Video; R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button