DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Foto-video klub Slatina bio domaćin Susreta fotoklubova Slavonije i Baranje

Foto-video klub Slatina danas je bio domaćin Susreta fotoklubova Slavonije i Baranje. Manifestacija je to koja okupljanja ljubitelje fotografije s ciljem upoznavanja novih ljudi i ideja te razmjene iskustava vezanih uz fotografiju. Na susrete u Slatini odazvalo se 20-ak članova triju slavonskobaranjskih klubova.    

Gostima iz Fotokluba Osijek, Fotokluba „Kadar” iz Slavonskog Broda i Fotokluba Vinkovci dobrodošlicu je zaželjela predsjednica FVK Slatina Nikolina Tomić te ih povela u obilazak Slatine. Tom su prigodom svojim iskusnim okom fotografa kroz objektiv kamere mogli zabilježiti prekrasne prizore u župnoj crkvi sv. Josipa, a obišli su i Park 136. slatinske brigade te centar grada s fontanom. Potom su prošetali kroz perivoj pored Industrijsko-obrtničke škole Slatina, sve do autobusnog i željezničkog kolodvora, te uz novoobnovljenu zgradu Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina stigli do EPIcentra Sequoia gdje ih je dočekao gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić. Bila je to prigoda za zajedničko fotografiranje kako bi se paleti predivnih slatinskih fotografija pridružila i ona znamenitog stabla sequoie koje je sa svim ostalim sadržajima u okruženju postalo novim središtem grada.

U sklopu Susreta fotoklubova Slavonije i Baranje održano je i predavanje pod nazivom „Kako gledati fotografiju“ na kojemu je u novoj dvorani posjetiteljskog dijela kompleksa EPIcentar Sequoia Slatina govorio član FK Osijek Zlatko Balentić. Predavanje je bilo uvod u Okrugli stol na kojemu je bilo riječi o problematici bavljenja fotografijom, izložbama, mogućnostima napredovanja, uspjesima i nagradama, digitalnoj fotografiji.
Nakon obilaska kompletnog kompleksa EPIcentar Sequoia Slatina s gostima, predsjednica FVK Slatina Nikolina Tomić izrazila je zadovoljstvo odazivom klubova.

– Ovakva druženja su nam izuzetno važna, ne samo zbog razmjene iskustava, već i stjecanja novih prijateljstava kroz koja dobivamo i nove ideje koje oplemenjuju naš rad. I ovi su Susreti urodili novim suradnjama, a budući da je Slatina oduševila naše goste odlučili smo da Foto-video klub Slatina ostane trajni organizator susreta klubova Slavonije i Baranje tako da ćemo definitivno nastaviti ovu suradnju, – rekla je predsjednica FVK Slatina Nikolina Tomić te najavila nove susrete i novu izložbu koja je u pripremi.
(M. Feldi/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button