NASLOVNICAOPĆINE

Foto: Uoči komemoracije u Četekovcu odana počast žrtvama na posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini

U ponedjeljak, 4. rujna 2023. godine održat će se komemoracija žrtvama Balinaca, Četekovca i Čojluga stradalim u četničkom teroru izvršenom 4. rujna 1991. godine. Tog dana na oltar Domovine svoje živote položilo je 24 mještana spomenutih naselja, a sveukupno iz Općine Mikleuš živote je dalo 34 mještana.

Središnji komemorativni skup održat će se u Četekovcu na mjesnom groblju s početkom u 9,05 sati.

Tradicionalno uoči komemoracije u Četekovcu, polaganjem cvijeća i svijeća te molitvom odaje se počast žrtvama na njihovim posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini.

Tako se danas članovima obitelji žrtava i delegaciji Općine Mikleuš koju su predvodili načelnik Robert Grabar i predsjednik Općinskog vijeća Općine Mikleuš Miroslav Lazar, na groblju u Novoj Bukovici pridružio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, a uz njih su počast odali predstavnici mikleuškog Općinskog odbora HDZ-a, dopredsjednik Županijske HVIDR-e Antun Poje te u ime Udruge djece hrvatskih branitelja Dino Mataz.

Uz spomenutu delegaciju i članove obitelji poginulih žrtava masakra na gradskom groblju u Slatini počast je odao i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić.

Molitvu u Balincima, Mikleušu i Novoj Bukovici predvodio je župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Ivan Štivičić, a u Slatini župnik Župe sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić.

Sutra, 2. rujna u crkvi sv. Terezije Avilske u Mikleušu bit će služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve masakra u Balincima, Četekovcu i Čojlugu koju će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu sa župnicima Slatinskog dekanata.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Sanja Poljak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button