NASLOVNICAOPĆINE

[FOTO] Ugroza od poplave u općini Sopje, Marijo Klement: Nema mjesta panici, nasip nije popustio kod naselja Vaška

Kako vodostaj rijeke Drave na području općine Sopje i dalje raste, na inicijativu Hrvatskih voda koje upravljaju te koordiniraju sva druga provedbena tijela, kao nadležna instanca u kriznim situacijama kod poplava, preventivne radnje podignute su na višu razinu. 
 
Vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus je shodno tome, a na prijedlog Stožera civilne zaštite VPŽ, podigla vatrogasce vatrogasnih zajednica općine Čačinci, Čađavica, Voćin…, te Vatrogasne zajednice grada Slatine, dok se sopjanski vatrogasci na terenu nalaze od nedjelje. Vatrogasci, zajedno pripadnicima civilne zaštite općine Sopje i volonterima, pune vreće s pijeskom iza zgrade Općine, a kamioni ih prevoze na područja gdje je to potrebno te ih postavljaju na mjesta uz nasip. 
 
– Ovdje iza zgrade Općine na platou smo postavili tzv. punk za punjenje vreća s pijeskom. Pijesak se ovamo dovozi, a mi ga punimo u vreće pomoću stroja i ručno, te ih kamionima i traktorima odvozimo do nasipa gdje najpotrebnije, a to je sada kod naselja Vaška. Što se tiče Županijskog kanala u Kapincima, tamo za sada nema potrebe za dodatnim intervencijama. Nadam se da će u narednim satima voda u Dravi početi opadati i da će ovome doći kraj – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš, koji od nedjelja poslijepodne sudjeluje u svim aktivnostima. 
 
Po riječima načelnika Stožera civilne zaštite VPŽ Marija Klementa, koji se uz pročelnika Upravnog odjel za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojana Mijoka nalazi na terenu, u provedbi su preventivne mjere zaštite nasipa, jer je došlo do tzv. procjede (vlaženja) nasipa kod naselja Vaška. 
 
– Nema mjesta za nikakvu paniku. Ovo su samo preventivne mjere koje se i inače provode u ovakvim situacijama. Stambeni objekti ni u jednom mjestu na području općine Sopje nisu ugroženi. Situacija je ozbiljna, ali nasip drži i nije popustio – rekao nam je Klement. Mjere zaštite od poplava se nastavljaju i preko noći.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button