NASLOVNICAOPĆINE

Foto: U Vaškoj na nogometnom igralištu svečano otvorena zgrada sportske namjene

Nakon što je tjedan dana prije otvoren stadion ”Ciganka” u Josipovu, jučer (nedjelja) je svečano otvorena i zgrada sportske namjene u Vaškoj. 
 
Početak izgradnje ta dva sportska objekta bio je početkom svibnja 2021. godine, odmah nakon provođenja Javnog natječaja i potpisivanja ugovora sa izvođačima radova. Radovi su tekli po planu, a financirani su od strane Općine Sopje, te dijelom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
 
Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, nazočne, među kojima su bili predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, općinski načelnik Berislav Androš i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pozdravio je predsjednik Nogometnog kluba Vaška Sandrino Čolak, te načelniku Androšu uručio dres kluba. 
 
– Dobar dan svim, navijačica i navijačima, a posebno igračima Nogometnog kluba Vaška i našim susjedima iz Novaka koji su došli odigrati nogometnu prijateljsku utakmicu u sklopu svečanosti otvorenja ovog našeg novog objekta na nogometnom igralištu. Evo, konačno smo i mi u Vaškoj dobili jedan lijep objekt i danas se daje vama na uporabu, a ja vam želim da on što duže traje, da što duže bude na korist svima vama koji ćete igrati svoje utakmice, ali i ovim malima koji tu trče skoro svaki dan. Želim vam puno sreće u prvenstvu, neka bude što manje ozljeda i što više dobrih sportskih rezultata. Sretno vam bilo – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje, Vaščanin Siniša Hrgović. 
 
– Prije svega hvala vam na pozivu na otvorenje ovog objekta sportske namjene. Uvijek ste bili dobri domaćini, ne samo danas nego i inače otkada zajednički radimo i stvaramo, ne samo za Vašku nego i za cijelu našu općinu. Iskoristio bih ovu priliku te također pozdravio sve ovdje nazočne, i drago mi je što smo danas ovdje skupa. Nakon dugo godina težnje za stvaranjem uvjeta koji su propisani od Hrvatskog nogometnog saveza, konačno više nećete biti u onim starim prostorijama, već sada imate ono što i zaslužujete, nove svlačionice. Želim vam puno sreće, puno uspjeha u vašem daljnjem radu i čestitam vam na svemu što ste uspjeli do sada ostvariti u ne tako dugoj povijesti nogometnog kluba, a mi iz Općine Sopje ćemo vam i nadalje biti potpora. Čestitam vam na vašoj ustrajnosti, vašim savjetima, a ponekad i primjedbama koje smo, nadam se, uspjeli uvažiti. Želim da što više mladih koristi ovaj objekt i ovo igralište, a siguran sam da će neki od njih izrasti u dobre nogometaše, kao što je to bilo i do sada – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Amndroš.
 
Nakon načelnika Androša, nazočnima se obratio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.
 
– Prije svega lijep pozdrav svima vama koji ste se danas ovdje okupili na ovoj maloj svečanosti. Pozdravljam vas u ima župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, kao i u svoje osobno. Zahvalio bih se na pozivu i želim vam puno uspjeha, puno sreće i neka ovaj objekt svima koristi na diku i ponos – rekao je dožupan Klement. 
 
Uslijedilo je simbolično otvaranje zgrade sportske namjene, koju su zajednički presijecanjem vrpce otvorili dožupan Klemant, načelnik Androš i predsjednik Općinskog vijeća Hrgović, uz pomoć je jednog dječaka iz Vaške. 
 
Uslijedila je prijateljska nogometna utakmica između domaćina NK Vaške i gostiju iz Novaka, NK Slavonca. Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu, igrao se vrlo dobar nogomet, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 0:0. Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje, okupljeni gledatelji vidjeli su čak četiri gola, jedan u mreži Slavonca i tri u mreži Vaške. Za Vašku je dio prvog poluvremena odigrao i dožupan Marijo Klement, a načelnik Berislav Androš je prvo poluvrijeme odigrao za Vašku, a drugo za Slavonac. Konačni rezultat prijateljske utakmice NK Vaška-NK Slavonac Novaki 1:3.
mf (D. Fišli; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot