NASLOVNICAOPĆINE

Foto: U Vaškoj na nogometnom igralištu svečano otvorena zgrada sportske namjene

Nakon što je tjedan dana prije otvoren stadion ”Ciganka” u Josipovu, jučer (nedjelja) je svečano otvorena i zgrada sportske namjene u Vaškoj. 
 
Početak izgradnje ta dva sportska objekta bio je početkom svibnja 2021. godine, odmah nakon provođenja Javnog natječaja i potpisivanja ugovora sa izvođačima radova. Radovi su tekli po planu, a financirani su od strane Općine Sopje, te dijelom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
 
Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, nazočne, među kojima su bili predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, općinski načelnik Berislav Androš i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pozdravio je predsjednik Nogometnog kluba Vaška Sandrino Čolak, te načelniku Androšu uručio dres kluba. 
 
– Dobar dan svim, navijačica i navijačima, a posebno igračima Nogometnog kluba Vaška i našim susjedima iz Novaka koji su došli odigrati nogometnu prijateljsku utakmicu u sklopu svečanosti otvorenja ovog našeg novog objekta na nogometnom igralištu. Evo, konačno smo i mi u Vaškoj dobili jedan lijep objekt i danas se daje vama na uporabu, a ja vam želim da on što duže traje, da što duže bude na korist svima vama koji ćete igrati svoje utakmice, ali i ovim malima koji tu trče skoro svaki dan. Želim vam puno sreće u prvenstvu, neka bude što manje ozljeda i što više dobrih sportskih rezultata. Sretno vam bilo – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje, Vaščanin Siniša Hrgović. 
 
– Prije svega hvala vam na pozivu na otvorenje ovog objekta sportske namjene. Uvijek ste bili dobri domaćini, ne samo danas nego i inače otkada zajednički radimo i stvaramo, ne samo za Vašku nego i za cijelu našu općinu. Iskoristio bih ovu priliku te također pozdravio sve ovdje nazočne, i drago mi je što smo danas ovdje skupa. Nakon dugo godina težnje za stvaranjem uvjeta koji su propisani od Hrvatskog nogometnog saveza, konačno više nećete biti u onim starim prostorijama, već sada imate ono što i zaslužujete, nove svlačionice. Želim vam puno sreće, puno uspjeha u vašem daljnjem radu i čestitam vam na svemu što ste uspjeli do sada ostvariti u ne tako dugoj povijesti nogometnog kluba, a mi iz Općine Sopje ćemo vam i nadalje biti potpora. Čestitam vam na vašoj ustrajnosti, vašim savjetima, a ponekad i primjedbama koje smo, nadam se, uspjeli uvažiti. Želim da što više mladih koristi ovaj objekt i ovo igralište, a siguran sam da će neki od njih izrasti u dobre nogometaše, kao što je to bilo i do sada – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Amndroš.
 
Nakon načelnika Androša, nazočnima se obratio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.
 
– Prije svega lijep pozdrav svima vama koji ste se danas ovdje okupili na ovoj maloj svečanosti. Pozdravljam vas u ima župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, kao i u svoje osobno. Zahvalio bih se na pozivu i želim vam puno uspjeha, puno sreće i neka ovaj objekt svima koristi na diku i ponos – rekao je dožupan Klement. 
 
Uslijedilo je simbolično otvaranje zgrade sportske namjene, koju su zajednički presijecanjem vrpce otvorili dožupan Klemant, načelnik Androš i predsjednik Općinskog vijeća Hrgović, uz pomoć je jednog dječaka iz Vaške. 
 
Uslijedila je prijateljska nogometna utakmica između domaćina NK Vaške i gostiju iz Novaka, NK Slavonca. Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu, igrao se vrlo dobar nogomet, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 0:0. Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje, okupljeni gledatelji vidjeli su čak četiri gola, jedan u mreži Slavonca i tri u mreži Vaške. Za Vašku je dio prvog poluvremena odigrao i dožupan Marijo Klement, a načelnik Berislav Androš je prvo poluvrijeme odigrao za Vašku, a drugo za Slavonac. Konačni rezultat prijateljske utakmice NK Vaška-NK Slavonac Novaki 1:3.
mf (D. Fišli; Foto: D. Fišli)
 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button