DOGAĐANJANASLOVNICA

Foto: U slatinskoj Župi sv. Josipa velika priprava za svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka

Uoči blagdana sv. Josipa, slatinska Župa sv. Josipa tradicionalno je pripremila pobožnost posvećenu svom nebeskom zaštitniku i zaštitniku grada Slatine, ali i čuvaru Crkve pod nazivom „Devet srijeda sv. Josipu“.

Pobožnost sv. Josipu kroz devet srijeda završila je večeras, a iskazana je različitim temama gdje su domaćin, župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata, preč. Dragan Hrgić i gostujući svećenici govorili o liku i djelu svetog Josipa te ga predstavili kao Oduševljenje svetaca, Zaručnika Bogorodice, Ogledalo strpljivosti, Potporu obitelji, Ufanje bolesnih, Uzor radnika, Zaštitnika umirućih, Strah zlih duhova, te Pokrovitelja svete Crkve.

Na kraju večerašnjeg misnog slavlja župnik Hrgić se zahvalio svima koji su svojom prisutnošću i sudjelovanjem doprinijeli da ova devetnica sv. Josipu bude lijepa.

– Prije svega se želim zahvaliti svim hodočasnicima osobito pješacima koji su se kroz ovih devet srijeda i po lijepom i po ružnom vremenu žrtvovali, te svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali svojom prisutnošću na ovoj devetnici. Hvala našim pjevačima, ministrantima, časnim sestrama, svećenicima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos da bude lijepo i svečano. Pred nama su veliki sveti dani i neka sve ovo što činimo urodi plodom u duhovnom životu svakoga od nas, – istaknuo je župnik Hrgić.

Kao i svake godine duhovna priprava za svetkovinu sv. Josipa nastavit će se trodnevnicom sv. Josipu, odnosno svetim misama od 18:30 sati, uoči kojih će se od 18 sati prvoga dana, 16. ožujka održati pobožnost sv. Josipu, drugoga dana, 17. ožujka križni put, a posljednjeg dana trodnevnice, 18. ožujka obred preminuća sv. Josipa i to po prvi puta u slatinskoj crkvi sv. Josipa.

Sva tri dana, prije i za vrijeme sv. misa vjernici će imati priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

Na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka u crkvi sv. Josipa u Slatini bit će služene četiri svete mise, u 7:00, 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

Središnje euharistijsko slavlje u 10:30 predvodit će vlč. Jozo Jurić, župnik u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button