DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

FOTO: U Slatini održan Dan otvorenih vrata policije uz prezentaciju kampanje „Postani policajac/policajka“

Danas je na prostoru stare gradske tržnice u Slatini održan Dan otvorenih vrata u sklopu kojega su policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske promovirali kampanju „Postani policajac/policajka“.

Prezentacija je održana s ciljem privlačenja novih kadrova u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno povodom trenutačno dva raspisana natječaja u 2023./2024. godini.
Prvi je natječaj pojasnio Tomica Margeta, voditelj Odjela osiguranja Kaznionice u Požegi.

– Jedan od trenutačno dva natječaja namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju. Riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“. Pravosudni policajac je prije svega jedno časno zanimanje u sklopu kojega ih nakon završene srednje škole čeka siguran posao u državnoj službi koja im nudi puno toga, a između ostaloga i mogućnost napredovanja te nastavka školovanja, – istaknuo je Margeta.

Policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić predstavila je drugi natječaj koji je također otvoren do 15. kolovoza ove godine.

– U Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka mogu se upisati mladi do 28.-e godine starosti koji su završili trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu.
Osim ovog segmenta gdje zainteresirani polaznici u sklopu ovakvih aktivnosti kao što je Dan otvorenih vrata, ali i na našim društvenim mrežama, Tik Toku, Instagramu i Facebooku, mogu vidjeti ovaj uvijek zanimljiv tehnički dio opreme kojom se policajci služe u svome poslu, isto tako mogu pogledati kako naši srednjoškolci provode dan, s čime se sve bave, kako u praktičnom tako i u teoretskom dijelu nastave. Važno je napomenuti da je svim polaznicima uz sve ostale pogodnosti poput, smještaja, udžbenika, nastavnog materijala, prehrane, opreme…, osigurana i mjesečna stipendija od 1.000,00 kuna, – istaknula je policijska službenica Ana Kratohvil Katić, te dodala kako je tijekom školovanja za zainteresirane polaznike osiguran niz izvannastavnih aktivnosti, osobito sportskih koji nude i posebne treninge, ali i specijaliziranu prehranu za profesionalne sportaše.

Ovom se prezentacijom nastojalo prikazati policijsko zanimanje svim zainteresiranim građanima, a osobito učenicima slatinskih srednjih škola, Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole čiji su ravnatelji Ivan Roštaš i Mladen Graovac, uz svoje učenike i profesore također nazočili prezentaciji.

Svojim su dolaskom ovoj akciji potporu iskazali i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić koji je naglasio kako su današnjoj prezentaciji u Slatini nazočili stručni policijski službenici svih rodova policije: jedinice interventne, kriminalističke i granične policije, kao i temeljne i prometne policije, koji zainteresiranim roditeljima, učenicima i ostalim građanima mogu usmeno objasniti prirodu policijskog zanimanja te koji su to uvjeti trenutačno raspisanih natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za zanimanje policajac/policajka.

Na postavljenim info-pultovima, učenici su dobili informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području policijske uprave. Osim toga, mogli su razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a uz službena vozila gdje im je ponajviše pažnje zaokupilo službeno vozilo „Marica“ u koju se nisu ustručavali ući, najviše ih je zanimala oprema i naoružanje interventne policije, a s respektom su poslušali i što im imaju za reći hrabri pirotehničari.

Djelatnici kriminalističke tehnike pojasnili su kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, a rad policije predstavila je i inspektorica Stella, policijski pas za praćenje ljudskih tragova, zajedno sa svojim vodičem Darkom Gojmercem.  

– U dva sata, koliko je trajala prezentacija, brojni su srednjoškolci pokazali zainteresiranost za ovaj dinamičan, human i nadasve odgovoran poziv kao svoje buduće zanimanje, – rekli su nam policijski službenici ocijenivši prezentaciju u Slatini vrlo uspješnom.

Natječaj za upis je objavljen na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova kao i PU virovitičko-podravske, gdje kandidati mogu provjeriti uvjete za prijavu na natječaj.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button