DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Foto: Sveti Nikola u crkvi sv. Josipa i ove godine obradovao najmlađe

Blagdan sv. Nikole, 6. prosinca omiljeni je dan svoj djeci koja s nestrpljenjem iščekuju baš to jutro kako bi vidjeli što im je sv. Nikola ostavio u ulaštenoj čizmici koje su večer prije ostavili na prozoru.

Kako je sv. Nikola zaštitnik djece i poznat po dobročinstvima nije mu teško na svoj imendan šetati svijetom, družiti se s mališanima i darivati ih poklonima.

Tako je i ove godine u večernjim satima navratio u crkvu sv. Josipa u Slatini gdje je darivao brojne mališane poklonima, a Župa sv. Josipa Slatina ove je godine osigurala čak 250 poklona.

Uoči dolaska sv. Nikole održana je sveta misa koju je predvodio župnik Župe sv. Josipa Slatina i dekan Slatinskog dekanata, preč. Dragan Hrgić te istaknuo vrijednosti sv. Nikole.

– Znate li zbog čega njega ljudi, a posebno djeca najviše vole. Zbog toga jer je bio dobar. A on je bio dobar po uzoru na Isusa Krista. Trudio se u životu biti dobar baš onako kako je Isus bio, a On je išao Zemljom i činio dobro, liječio bolesne, pomagao, ljubio…, e tako je i Sveti Nikola htio nasljedovati svoga učitelja. Tako je i s nama. Kada smo dobri, onda nas svi vole i danas nas sv. Nikola poziva da i mi budemo poput njega, odnosno poput Isusa i da Ga nasljedujemo u njegovoj dobroti, – istaknuo je župnik Hrgić.

Nakon svete mise učenici od 1. do 4. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina i pojedini prvopričesnici iz OŠ Eugena Kumičića Slatina izveli su prigodni program koji su pripremili u suradnji s časnom sestrom Nives. Na repertoaru su se našle recitacije i jedan kratki igrokaz, te pjesme Sveti Niko svijetom šeta, Dođi, dođi nam Nikola i Kad Isus dolazi.

Opće veselje je nastalo kada je Sveti Nikola ušao u prepunu crkvu sv. Josipa u Slatini. Dobrodošlicu mu je zaželio župnik Hrgić koji mu se tom prigodom, pozdravivši svu okupljenu djecu i njihove roditelje, zahvalio što je i ove godine, unatoč snijegu i hladnoći, stigao u Slatinu darivati ovu dobru dječicu.

Pohvalivši djecu što su bila dobra pozvao ih je na svete mise zornice tijekom došašća, na nedjeljne mise, te na dječju polnoćku koja će se održati na Badnjak, 24. prosinca u 20 sati.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button