DOGAĐANJANASLOVNICA

Foto: Svečanim misnim slavljen proslavljen blagdan svetog Antuna Padovanskog u Sladojevcima

Slatinsko prigradsko naselje Sladojevci danas slavi blagdan svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika sladojevačke Župe sv. Barbare.

U susret svetom Antunu Padovanskom svakoga utorka župljani su obavljali poznatu pobožnost  „Trinaest utoraka sv. Antunu“, a održana je i trodnevnica na čast sv. Antunu, dok su na sam blagdan u crkvi sv. Barbare na rasporedu bile četiri svete mise.
Središnje misno slavlje u 11 sati predvodio je pastoralni suradnik u Župi sv. Josipa Slatina vlč. Josip Anthony Kešina u zajedništvu sa župnikom iste župe i dekanom Slatinskog dekanata preč. Draganom Hrgićem i župnikom sladojevačke župe vlč. Darijom Šimićem. 

Nekoliko je svećenika s područja Slatinskog dekanata bilo na raspolaganju za svetu ispovijed, a ovo je euharistijsko slavlje pjesmom uveličao zbor Župe sv. Josipa Slatina.

U svojoj se propovijedi vlč. Kešina osvrnuo na temu istočnog grijeha kroz koju je govorio o međuljudskim odnosima, kao i odnosu prema Bogu. Istaknuo je tri od sedam glavnih grijeha, oholost, škrtost i bludnost, o kojima je govorio i sveti Antun te propovijedao kako ne treba biti navezan na zlo i grijeh, jer „kako ćemo živjeti na zemlji, tako će nam biti i u vječnosti“, te da treba težiti dobrome.

Na kraju svete mise vlč. Darijo Šimić zahvalio se svojim župljanima, brojnim hodočasnicima, svećenicima, župnom zboru Župe sv. Josipa, kao i svima koji su pridonijeli svečanom obilježavanju blagdana sv. Antuna Padovanskog u Sladojevcima.

Potom je vlč. Josip Anthony Kešina tradicionalno blagoslovio ljiljane koje su vjernici donijeli u crkvu, a središnje euharistijsko slavlje završilo je obilaskom oltara sv. Antuna.  

U crkvi sv. Barbare u Sladojevcima danas će se održati još jedna sveta misa s početkom u 18:00 sati kada će se održati blagoslov djece.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button