DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Foto: Slatinski umirovljenici obišli Svetište Kraljice Mira u Međugorju

Međugorje je jedno od najvećih marijanskih svetišta u svijetu. Ukazanjem blažene djevice Marije 24.06.1981. godine ovo mjesto je postalo odredište hodočasnika sa svih strana svijeta, a osnovna poruka Međugorja je mir.

Svaki hodočasnik redovito posjeti Župnu crkvu Sv. Jakova, Brdo ukazanja, Križevac, Vrt Sv. Franje i Canacolo.

Budući da Udruga umirovljenika Slatina redovito u sklopu svojih aktivnosti organizira i vjernička hodočašća, sredinom protekloga tjedna obišli su upravo Svetište Kraljice Mira u Međugorju.

Gotovo 40 hodočasnika predvodio je predsjednik Udruge Vladimir Domić koji je istaknuo kako ih je ovo hodočašće oduševilo.

– Vrijeme je bilo jako lijepo tako da smo imali vrlo ugodan put i boravak u Međugorju gdje smo bili izuzetno zadovoljni smještajem i hranom, a ono najvažnije od svega svi smo pronašli duševni mir. Prisustvovali smo velikoj misi, posjetili Križevac, te se uspeli na Brdo ukazanja. Iako je bilo pomalo naporno za ljude u našim godinama svi smo bili radosni jer kada se ovdje dođe, osjeti se mir u duši, a svatko je od nas imao priliku Gospi zahvaliti za sve dobro u životu, te izmoliti zagovor na osobnu nakanu što nam je svima ispunilo srca, – rekao je predsjednik Domić, te dodao kako su u sklopu ovoga putovanja imali prigodu obići i Mostar te prošetati starim mostom i razgledati tamošnje znamenitosti i kulturna bogatstva.

– Drago mi je što su na ovom hodočašću naši članovi imali priliku zajedno obnoviti svoju duhovnu energiju, međusobno se zbližiti i kvalitetno provesti zajedničko vrijeme, – zaključio je Domić.

(Mihaela Feldi, Foto: UUS)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button