DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Foto: Slatinski Super kidsi oduševili publiku svojim vještinama

Povodom Svjetskog dana sporta Udruga AUM Slatina organizirala je danas (utorak) u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini nastup Super kidsa koji su vrlo vješto prikazali prezentaciju fizičkih vještina, gimnastičkih i acro sport vježbi koje se izvode u grupi ili individualno.

Na samom početku sve nazočne pozdravila je predsjednica Udruge AUM i trenerica Svjetlana Dupan koja je tom prigodom istaknula kako je javni nastup poticaj djeci za nastavak bavljenja sportom, ali i motivacija drugoj djeci da se uključe u sportske aktivnosti, kao i promocija sporta za sve generacije, očuvanje i zaštita zdravlja najmlađih, stvaranje zdravih životnih navika te prevencija ovisnosti.

Uslijedio je atraktivan program koji je ujedno održan u sklopu projekta imena „Vježbam za 5“ koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

Nastupilo je 25 djece, članova Udruge AUM iz grupe Super kids, uzrasta od 5 do 12 godina koji su zadivili brojnu publiku svojim akrobacijama te pokazali nevjerojatne vještine koje su rezultat trogodišnjeg rada i truda, te njihove ljubavi prema ovome sportu.

Na kraju programa predsjednica Dupan se zahvalila svojim mladim članovima na izvrsnoj izvedbi te pojasnila važnost Programa rekreativnog vježbanja Super kids.

– Ovaj je program u Udruzi AUM usmjeren na usavršavanje položaja tijela i na svladavanje jednostavnih i kompleksnih položaja tijela koje su blagotvorne za pravilan rast i razvoj. Djeca kroz Acro sport i timsko vježbanje, kao i mindfulness program Relax kids razvijaju koncentraciju i svjesnu pažnju te istovremeno razvijaju snagu tijela, koordinaciju, fleksibilnost i stabilnost.
Osim toga, ojačavaju svijest o vlastitom tijelu, fokusiranost i koncentraciju te razvijaju samopouzdanje koje je neophodno za prihvaćanje sebe u ranoj dobi, pogotovo kada se pojave osjećaji sumnje i manje vrijednosti.
Program grupne rekreacije za djecu “Super kids” potiče socijalizaciju, međusobno pomaganje, kreiranje vlastitih pozicija, učenje o vlastitoj prirodi i prihvaćanju svojih ograničenja i različitosti te djeca razvijaju empatiju i timski rad. Acro sport i  mindfulness program Relax kids odlični su načini smirivanja djece koja su zbog suvremenog načina života često frustrirana, što se najčešće očituje kroz hiperaktivnost, odbijanje poslušnosti i zatvaranje u sebe te postizanje lošijih rezultata u školi, – rekla je Dupan te pozvala i ostalu djecu da se od jeseni pridruže ovoj veseloj grupi i sami postanu Super kidsi.

Nastup je završio zajedničkom vježbom svih polaznika koji su za svoj trud nagrađeni diplomama, a pridružila su im se i ostala djeca koja su se našla u publici.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button