DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

FOTO: Slatinski maturanti pjesmom i plesom obilježili posljednji dan nastave na prvoj slatinskoj norijadi

U organizaciji gradske Turističke zajednice, Grada Slatine i Savjeta mladih Slatine, maturanti 11 završnih razreda slatinskih srednjih škola prvom norijadom obilježili su posljednji dan redovite nastave u školskoj 2016./2017. godini.

Maturanti su se okupili ispred svojih škola i u koloni krenuli prema Trgu sv. Josipa i Parku 136. slatinske brigade, gdje su se na stepenicama ispred zgrade Gradske uprave svi zajedno fotografirali. Potom su se zaputili na betonsko rukometno igralište, gdje je za njih pripremljen program.

Predsjednik Vijeća učenika Srednje škole Marka Marulića Ivan Rešetar čestitao je svojim kolegama što su završili srednje školovanje, a predsjednik  Gradskog savjeta mladih Mario Đurinić poželio im je, uz čestitke, da posljednji dan nastave provedu sretno, zadovoljno i dostojanstveno. – Onima koji će nastaviti školovanje studiranjem želim sreću i nadam se da će sve stečeno znanje vratiti u naš grad, rekao je Đurinić.

Maturantima je na uspješnom završetku srednje škole čestitao i gradonačelnik Ivan Roštaš, koji je pozdravio organizatore prve norijade, kao i ravnatelje i razrednike maturanata. – Grad vam je poklonio koncert, želim da ovo bude vaš dan i da ga pamtite. Onima koji su završili školovanje želim što skorije zaposlenje, a onima koji nastavljaju školovanje želim da što prije i u roku završite fakultet, rekao je gradonačelnik, a dobru zabavu poželjeli su im i ravnatelji Mladen Graovac i Darko Špoljarić.

Predstavnici svakog razreda maturanata Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Srednje škole Marka Marulića Slatina, predstavili su i pozdravili svoj razred, zahvalili svojim profesorima i razrednicima za prenesena znanja i za sve opravdane izostanke, a neki su u kratkom obraćanju iznijeli duhovita viđenja svoga školovanja i navika svojih kolega. Tako je obznanjeno tko je uvijek bio s mobitelom u ruci, ali slab u struci, kome je škola išla od ruke uz velike muke, tko je s velikim osmijehom na licu volio svaku profesoricu, neki su slavili završetak školovanja, a neki predivno provedene četiri godine. Predstavnik 4. razreda ekonomske struke rekao je da su „četiri godine vježbali neko množenje, dijeljenje, korjenovanje i slično, a danas nadam se da ćemo se dobro oduzeti i da ćemo se dobro proveseliti“.

Učenici istog razreda imali su jednake majice, a zanimljive su bile i poruke na nekima od njih. Tako je jedan razred priznao da „Običan razred nikad nismo bili, profesorima smo uvijek živce pili“, drugi su se hvalili „S kuhačom u ruci, najbolji u struci“, neki su željeli praktično primijeniti stečena znanja pa su na svojim majicama poručivali „Probudi se puna energije, spavaj s električarom“, dok su neki oponašali velike i pozivali „Make Croatia great again“.  Za nastavak dobrog raspoloženja slatinskih maturanata pobrinuli su se
slatinski glazbeni sastav Čista petica i DJ Osa iz Zagreba.

(P. Žarković – Glas Slavonije / Foto-video: Marijo Kokorić – Radio Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button