DOGAĐANJANASLOVNICA

Foto: Slatina se vrlo uspješno predstavila i posljednjeg dana ovogodišnjeg Viroexpa

Grad Slatina se i ove godine na 26. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023. predstavio vrlo uspješno na zajedničkom štandu sa Slatinskim informativnim centrom, Gradskom razvojnom agencijom Slatine i EPIcentrom Sequoia Slatina, te Pučkim otvorenim učilištem Slatina koji se prezentirao promo materijalima različitih programa obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije.

Sklapala su se nova prijateljstva i poslovne suradnje, ali isto tako dogodili su se i susreti s ljudima koji se inače nemaju priliku tako često vidjeti. Brojni su posjetitelji sajma svratili na slatinski štand, a mnogi su i danas gostovali u eteru Radio Slatine te prošli kroz sajamski studio.

Nakon gostovanja slatinskog dogradonačelnika Ilije Nikolića priliku za promociju imali su i različiti izlagači sajma ali i drugi gosti.
Tako su svoj nastup na Viroexpu predstavili ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac i učenik 3. razreda CNC operatera Josip Bukovac koji je prezentirao Centar izvrsnosti novih tehnologija Virovitičko-podravske županije.
Udrugu Ličana „Vila Velebita“ Slatina predstavio je potpredsjednik iste Martin Rukavina, a u zajedničkom nastupu imali smo priliku upoznati i Udrugu Gačanka iz Otočca koju je prezentirala predsjednica iste Dragica Rogić koja je ujedno i stručna suradnica za programe kulturne baštine POU „Dr. Ante Starčević“ Gospić. Tom je prigodom istaknula izuzetnu suradnju sa slatinskim, ali i s Ličanima iz cijele Virovitičko-podravske županije koja postaje sve jača međusobnim gostovanjima i čuvanjem zajedničke kulture i ličkih običaja. 

Predstavljanje Gradske razvojne agencije Slatine na Viroexpu prezentirao je v. d. ravnatelja Jurica Culej koji je tom prigodom predstavio i trenutačne aktivnosti i planove GRAS-a u narednom razdoblju.

Zadovoljstvo sudjelovanjem na ovogodišnjem Viroexpu izrazio je i vlasnik tvrtke Asel spring machines d.o.o. Antun Arbić koji je predstavljajući asortiman svoje tvrtke naglasio izuzetno zanimanje posjetitelja za fotonaponske sustave.

Rezime 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023. ponudili su direktor istoga Bojan Mijok i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement koji su izrazili zadovoljstvo, kako odazivom samih izlagača tako i velikim brojem posjetitelja te naglasili kako su brojni izlagači već sada svoje mjesto rezervirali za idući Viroexpo gdje se traže i dodatni kvadrati.
Direktor sajma Mijok i dožupan Klement uz direktora Slatinskog informativnog centra Roberta Turkalja pomogli su izvući dobitnike nagradne igre koju je Radio Slatina upriličio za izlagače sajma.
Tako su mjesečni promo paket od 60 oglašavanja u eteru Radio Slatine koji uključuje i reklamni baner na portalu www.radioslatina.hr, promo objavu na Facebook i Instagram stranici radija, te oglas na LED ekranu na središnjem gradskom trgu u Slatini osvojile tvrtke Jakopic d.o.o. Vrbovec i Panex AGM d.o.o. Čakovec, čiji su predstavnici također gostovali u sajamskom eteru Radio Slatine. Tako su ukratko svoje poslovanje prezentirali vlasnik tvrtke Jakopic d.o.o. Vladimir Jakopic i djelatnik tvrtke Panex AGM d.o.o., trgovine u Virju Kruno Tomec.

Posljednje javljanje iz sajamskog studija Radio Slatine pripalo je Slatinčaninu Leonu Žilavom, poznatijem kao Magic Leon. Prije svog nastupa na sajamskoj pozornici Viroexpa pobjednik prošlogodišnjeg Supertalenta ispričao nam je kako se nosi s najnovijom slavom i sve većim poslovnim izazovima. Naravno „pretresli“ smo ukratko njegov uspon u ovome poslu s kojim se počeo baviti u najranijem djetinjstvu, i koji su mu svojom potporom omogućili njegovi roditelji a sada je istu našao i u svojoj supruzi Moniki. Istaknuo je kako je posao dosta izazovan te zahtijeva konstantna ulaganja i nove nadogradnje, ali tim je više ponosan na svoje uspjehe koje je postigao vlastitim snagama.
Kako je prije nekoliko godina izazvao veliko zanimanje posjetitelja i izlagača  Viroexpa gostovanjem na sajamskom prostoru Grada Slatine tako je i ove godine izvrsnim nastupom oduševio brojnu publiku koja je imala priliku upoznati i popularnu Bjelku.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button