Home / DOGAĐANJA / Foto: Razigrana djeca, kruh i kolači obilježili još jednu “Jesen i dane kruha”

Foto: Razigrana djeca, kruh i kolači obilježili još jednu “Jesen i dane kruha”

manifestacija-jesen-i-dani-kruha-2016-u-slatini-75U prigodnom prirodnom jesenskom ambijentu slatinskog gradskog parka, uz još ”prigodniju” pravu jesensku temperaturu, danas je održana manifestacija Jesen i dani kruha. Ovaj veliki događaj, u kojem su uglavnom u centralnoj ulozi djeca kojoj se prenose tradicionalne vrijednosti o značenju kruha i njegovoj vrijednosti u našemu društvu, organizirali su Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Savjetodavna služba Slatina.

Osim kruha, u prvom planu bili su i brojni pekarski proizvodi, ali i slastice, posebice kolači, slani ili slatki zavisno o ukusu mama djece polaznika nižih razreda slatinskih osnovnih i područnih  škola, koje su iste spravile za ovu veliku izložbeno prodajnu manifestaciju. Među brojnim jeseni ofarbanim štandovima svoje su proizvode izložile i sve slatinske školske zadruge: Sekvoja, Zalathnuk, Slatina i Obrtnik te novobukovačka Bukvica,  vrtići Zeko i Suncokret, ali Društvo Naša djeca Slatina.

Uz njih svoje jeseni prigodne proizvode izložila su  i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a da bi jesen u parku bila potpuna pobrinuo se poznati slatinski kestenjar Meho.

manifestacija-jesen-i-dani-kruha-2016-u-slatini-15Pjesma, ples i dječja igra također su bili aktivni dionici Jeseni i dana kruha zahvaljujući nastupima djece dječjeg vrtića Zeko s pjesmom imena Pekar, učenica OŠ Josipa Kozarca Antonela Janković izvela je recitaciju imena Kruh, pjesmu Pipi duga čarapa izveli su polaznici dječjeg vrtića Suncokret, scensku igru Zrno posjetiteljima su ponudile učenice OŠ Josipa Kozarca Helena Bošnjak i Valentina Mazok, pjesmu Vijek hvaljen budi otpjevale su učenice 7.razreda OŠ Eugena Kumičića Lea Virovac, Mirta Tomašić i Sara Herceg, a šlag na ”jesensku” tortu, zapravo više na kolače, bio je nastup tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole Slatina.

”Jesen i dane kruha” prigodnim su govorima otvorili slatinski dogradonačelnik Miroslav Venus, Tihana Bišćan iz Savjetodavne službe Slatina i Helena Hegediš direktorica Turističke zajednice grada, koja je ujedno i bila voditeljica, i ove godine izuzetno dobro posjećenog i jeseni posvećenog događaja.

Posveta kruha održala se je u crkvi Svetog Josipa. ( dj / foto: Marijo Kokorić, Marko Telišman )

Galerija 1 – foto: Marko Telišman

Galerija 2 – foto: Marijo Kokorić

 

x

Check Also

Učenica SŠ Marka Marulića Slatina Ivona Bosec osvojila 2. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike

26. listopada ove godine održano je državno Natjecanje iz matematike za školsku 2019./2020. godinu. Jedina ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org