DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Foto: Putem vaučera HZZ-a u POU Slatina 11 polaznica steklo mikrokvalifikacije klasične i korektivne tehnike šminkanja

Danas (utorak) je u Pučkom otvorenom učilištu upriličena svečana podjela diploma polaznicima koji su stekli mikrokvalifikacije klasične i korektivne tehnike šminkanja putem vaučera Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Sve nazočne na početku je pozdravila ravnateljica POU Danijela Fabric Fabijanac istaknuvši kako slatinsko Pučko otvoreno učilište ima više od 30 gotovih programa preko vaučera, a prema „novoj metodologiji“ usklađenoj s novim Zakonom o obrazovanju odraslih.

– Drago mi je što danas imam priliku uručiti Uvjerenja o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije klasične i korektivne tehnike šminkanja koje je vrlo uspješno završilo 11 naših polaznica. Na tome vam čestitam tim više što ste vi prva generacija u sklopu ovoga programa. Nadam da ste zadovoljni besplatnom edukacijom putem vaučera i da ste istu doživjeli kao jedno ugodno učenje u POU Slatina. Stečena znanja nakon završetka školovanja dat će vam kvalitetne osnove koje možete nadograđivati i na taj način osigurati egzistenciju sebi i svojoj obitelji, – istaknula je ravnateljica Fabric Fabijanac te pojasnila kako su ovaj program mogli pohađati svi zainteresirani, neovisno o tome jesu li već vlasnici poslovnog subjekta ili tek planiraju pokrenuti vlastiti posao.

Cilj ovoga modula bio je polaznicama omogućiti stjecanje praktičnih vještina za pravilnu primjenu klasičnih i korektivnih tehnika šminkanja uz korištenje preparata te odgovarajućeg pribora i opreme.

Polaznice sada mogu samostalno odabrati kozmetičke preparate za pripremu kože i šminkanje lica u skladu s estetskim kriterijima te koristiti kozmetičke preparate, sredstva, pribor i uređaje za šminkanje na stručan i pravilan način, uz primjenu higijenskih mjera.
Isto tako osposobljene su za izvođenje odgovarajućih tehnika šminkanja prema obliku lica, tipu i stanju kože te prigodama i željama klijenata uz primjerenu komunikaciju s klijentima i primjenu pravila poslovnog bontona.

Polaznice su usvojile brojne vještine, odnosno primijeniti odgovarajuće boje, pribor i dekorativne preparate za šminkanje lica, poznavati pravila svjetla i sjene, važnosti rasvjete i stilove šminkanja, zatim provesti postupak nanošenja šminke na lice uvažavajući morfologiju lica u skladu s tipom, stanjem i starošću kože lica te namjenom uzimajući u obzir nanosi li se dnevna, večernja ili svečana šminka, šminka za fotografiju, povijesna šminka 20 st. ili šminka za mladenke.

Osim toga usvojile su i vještine kako provoditi specijalne tehnike šminkanja i povezivati šminku s likovima, karakteristikama frizura, odjeće, obuće i nakita  određenog povijesnog razdoblja, npr. 1920.-ih, 1940.-ih, 1960.-ih, 1980.-ih… godina ili se radi o šminkanju današnjice, te primijeniti odgovarajuće preparate i postupke za estetsko uređivanje obrva i trepavica.

– Ovim se putem želim zahvaliti svim polaznicama što su prepoznale Pučko otvoreno učilište Slatina i dale nam svoje povjerenje. Svih 11 polaznica prijavilo se i pristupilo završnoj provjeri, te je na naše i njihovo veliko zadovoljstvo zaslužilo svoja uvjerenja.
Posebno se zahvaljujem predavačima, nastavnici Korneliji Zubčević koja je bila zadužena za teorijski dio nastave i Ramoni Mikolić koja je polaznice učila ovome poslu na vježbama i praktičnoj nastavi.
Zahvaljujem se i našoj stručnoj suradnici u obrazovanju Vesni Senta koja se brinula o terminima nastave, sveukupnoj dokumentaciji i bila podrška polaznicima u svakom smislu, – zaključila je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac te pozvala sve zainteresirane građane da se uključe u jedan od mnogih programa putem vaučera Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje i na taj način nastave svoje obrazovanje kojim imaju mogućnost ostvariti nove životne prilike.

Na kraju su Kornelija Zubčević i Ramona Mikolić također uputile čestitke polaznicama te im zaželjele uspjeh uz želju da im stečeno znanje otvori jedno novo razdoblje u životu uz novo poslovanje.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, POU Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button