Home / DOGAĐANJA / Foto: Popišanac Trail i Canicross – pobjednici kategorija su: Mario Vreš, Tamara Mihoci, Ivan Gerenčir, Mirela Kristek, Luka Ivković i Danijela Černić

Foto: Popišanac Trail i Canicross – pobjednici kategorija su: Mario Vreš, Tamara Mihoci, Ivan Gerenčir, Mirela Kristek, Luka Ivković i Danijela Černić

Jučerašnjim drugim Popišanac trail-om  završio je prvi Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017, a koji se održavao kao jedan segment velikog mozaika događanja u sklopu proslave Dana grada Slatine.  I ove godine članovi udruge Motiv i  brojni volonteri dali su sve od sebe, te je riječima sudionika utrke  kojih je bilo gotovo iz svih kraje Hrvatske, utrka položila ispit sa najvišim ocjenama, upravo zahvaljujući organizatorskim sposobnostima navedenih članova udruge. Što se tiče natjecateljskog dijela utrke najbolji slatinski dugoprugaš Ivan Gerenčir s lakoćom je obranio prošlogodišnju titulu na Velikom popišancu trčanom na zahtjevnih 25 kilometara. Mrtvu utrku za drugo mjesto za nekoliko metara ispred slatinskog Glasnika istine Darka Dolovskog dobio je Damir Kligl. Ukupno sedma  na toj spartanskoj dionici, a prva u konkurenciji žena bila je Mirela Kristek. Druga je uz veliku pomoć brojnih navijača bila Slatinčanka sa zagrebačkom adresom Mandica Grubišić dobivši u borbi za srebro trećeplasiranu Ivanu Ivandiju.

Čak 106 što rekreativaca, što znatiželjnika, a što pravih trkača krenulo je u brzinski obilazak slatinskih šuma, vinograda, poljskih putova, čak i slatinskog skijališta Tominac i to uzbrdo, na upola manjoj dionici Malog popišanca od 12 kilometara. Tu stazu za debelo manje od sat vremena preletio je prošlogodišnji srebrni na istoj dionici Luka Ivković iz Belog Manastira. Član Atletskog kluba Slatine Danijel Dunković bio je drugi. Kod žena pobijedila je Osječanka Danijela Černić. Odličan rezultat na toj je dionici ostvarila  mlada Slatinčanka Elizabeta Taradej koja je bila treća.

Čast Slatine obranio je Mario Vreš, i to uz svesrdnu pomoć ‘’superspremnog’’ Billy-ija njemačkog ovčara.  Njih dvojica su s s lakoćom  pobijedili na prvom Canicrossu. Treći je trčeći zajedno s Chillijem bio još jedan domaći predstavnik  mladi  Fran Bišćan. Kod žena u Canicrossu je pobijedila Tamara Mihoci, a na postolju je na trećoj stepenici zajedno s Nelom završila još jedna Slatinčanka Vlatka Plantak.

Specijalnu nagradu za najstarijeg natjecatelja zaslužio je 67-godišnji Milenko Plantak, a najmlađi sudionici bili su devetogodišnji Andrej Vito Gorički i osmogodišnja Zala Trop.

Natjecateljima se na početku utrke, pozdravivši ih, te im poželjevši ugodan boravak u našem gradu i slatinskoj prekrasnoj prirodi obratio, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

(dj / Foto / video: Marijo Kokorić & Robert Turkalj)

 

Rezultati:

Veliki Popišanac

Muški:

 1. Ivan Gerenčir (AK Maksimir)
 2. Damir Kligl (Baraber Extreme Team)
 3. Darko Dolovski (Rekreativac)

Žene:

 1. Mirela Kristek (SRK Baraber)
 2. Mandica Grubišić (—-)
 3. Ivana Ivandija (IND)

Mali Popišanac

Muški:

 1. Luka Ivković (Ok Sova)
 2. Danijel Dunković (AK Slatina)
 3. Ivan Lovrić (NASA space)

Žene:

 1. Danijela Černić (AK Slavonija Žito Osijek)
 2. Helena Vonić (SRK Barber)
 3. Elizabeta Taradej (—)

Canicross 2017.

Muški:

 1. Mario Vreš (Slatina)
 2. Dario Novoselić (SRK Baraberi)
 3. Fran Bišćan(K.U. Slatina)

Žene:

 1. Tamara Mihoci (Alfa Canis)
 2. Barbara Tukara (IND)
 3. Vlatka Plantak (K.U. Slatina)

Najmlađi natjecatelji su bili: Andrej Vito Gorički (9 godina) i Zala Tropp (8 godina), dok je titulu najstarijeg ponio Milenko Plantak (67 godina). (mk / Foto: Marijo Kokorić & Robert Turkalj)

x

Check Also

UOSI Slatina – Završna konferencija projekta – Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom 2

Jučer je u restoranu Višnjica Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala završnu konferenciju projekta – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org