DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina organizirala biciklijadu i šetnju za sve učenike matične škole

Danas (srijeda) su učenici i učitelji Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina realizirali aktivnost planiranu školskim kurikulumom, a riječ je o biciklijadi i šetnji.

Naime ova je aktivnost trebala biti odrađena u sklopu obilježavanja Dana škole no odgođena je zbog lošeg vremena koje je pak danas bilo idealno za šetnju i vožnju biciklom.

Tako su zahvaljujući lijepom i sunčanom vremenu svi učenici matične škole, odnosno 400 učenika razredne i predmetne nastave kao i posebnih odjela prošetali od škole do Potočanskog rekreacijskog centra gdje su na sportskim terenima zajedno sa svojim učiteljima odigrali graničara i odbojku na pijesku, a u organizaciji nastavnika Borivoja Kocića.

U biciklijadu je bilo uključeno 56 učenika predmetne nastave koji su pod vodstvom nastavnice Tomislave Medvedović vozili bicikle do Pustare Višnjica.

Na putu su se odmorili u dvorištu PŠ G. Miholjac gdje su ih učenici i učiteljice dočekali finom okrjepom.

– Ono što smo željeli postići ovim aktivnostima je da učenici provedu kvalitetno vrijeme na svježem zraku i druže se sa svojim vršnjacima bez mobitela u rukama. U tome smo u potpunosti uspjeli, a djeca su se bavila tjelesnim aktivnostima koje ih vesele te su poželjela da imamo više ovakvih dana, – rekla je ravnateljica Božica Majhen te dodala kako su učitelji već u razgovoru odlučili u školskom kurikulumu za iduću školsku godinu planirati više ovakvih i nekih novih projekata koji uključuju tjelesne aktivnosti.

Biciklijada i šetnja održani su uz policijsku pratnju, a za slučaj eventualnih poteškoća tijekom puta na raspolaganju su bili i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Slatina.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button