DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina nagradila svoje Eugenijalce – Oskarovce

Danas (petak) je tradicionalno zadnjeg dana škole Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina organizirala svečanost imena ”Eugenijalci – Oskarovci” na kojoj su dodijeljena posebna priznanja i nagrade učenicima i učiteljima koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima u protekloj školskoj godini pridonijeli ugledu i kvaliteti ove slatinske škole.

Ove godine svečanost je održana u holu škole koji je bio premali za brojne laureate, ali i ponosne roditelje učenika koji su i ovom prigodom došli dati podršku svojim Eugenijalcima, a sada i Oskarovcima.

Nakon Hrvatske himne u izvedbi Velikog školskog zbora pod ravnanjem učiteljice Ivane Vencl, a potom i školske himne u izvedbi malog zbora „Raspjevani mališani“ u čijem su sastavu učenici 1.b, 1.c i 3.a razreda pod vodstvom učiteljice Renate Grahovac, svoje učenike, učitelje, roditelje i ostale goste pozdravila je ravnateljica Božica Majhen, dok su cijelu manifestaciju vodile pedagoginja Nataša Valinčić i učiteljica engleskog jezika Iva Vilček.

–  Samo zajedničkom sinergijom učitelja, učenika i roditelja, a uz podršku osnivača, odnosno Virovitičko-podravske županije kao i Grada Slatine može se doći do ovakvih značajnih uspjeha.

Na kraju smo puta stjecanja spoznaja i razvoja vještina u školskoj godini 2023./2024., stoga je važno nikada ne zaboraviti činjenicu da je znanje moć  koju nam nitko ne može uzeti. Također je bitno osvijestiti vrijednost cjeloživotnog učenja.
Mi danas ne znamo za 60 posto naših učenika prvih i drugih razreda kojim će se zanimanjima baviti u budućnosti ali jedno znamo, a to je da će cijelog života morati učiti.
Naša je uloga od samog početka formalnog obrazovanja nastojati naučiti učenike kako učiti i kako preuzeti odgovornost za svoje učenje, razvijati kod njih vještine koje će im uz znanje biti bitne za daljnji nastavak obrazovanja i konkurentnost na tržištu rada kada jednog dana izađu iz sustava formalnog obrazovanja.
Svaka pohvala i nagrada jedan su korak bliže tome cilju, kao i ova naša svečanost na kojoj posvećujemo posebnu pažnju svojim najuspješnijim učenicima i učiteljima, ističemo njihove zasluge i rezultate kojima su prije svega unaprijedili svoj profesionalni razvoj ali itekako utjecali na razvoj i unapređenje rada naše škole, te bili ambasadori grada Slatine i Virovitičko podravske županije, – istaknula je ravnateljica Majhen te čestitala svima na odličnim uspjesima uz želju da u idućoj školskoj godini svi zajedno budu još uspješniji, jer uvijek se može bolje!

Uslijedila je dodjela Oskara, priznanja i nagrada koje je zaslužnima uručila ravnateljica Majhen.

U kategoriji učenika koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima i smotrama u znanju i sportu dodijeljeno je 98 „Oskara znanja“, a u kategoriji učenika koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima uručeno je 126 nagrada.

43 učenika je primilo priznanje za najučenika razreda, a posebnu nagradu je primio Luka Vencl koji je proglašen najboljim učenikom škole.

Priznanje za promicanje tolerancije i nenasilja otišlo je u ruke Ive Bartolović koja je ujedno i najzadrugarka, najvolonterka je Lara Vilk, najsportaš Mak Kajzer, a najsportašica Tara Djokić,

Laureati – učenici, učitelji – 2023.24.

 (mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button