DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINESPORT

[FOTO]: NK Standard Nova Šarovka pobjednik 29. memorijalnog nogometnog turnira “Mirko Adžić i Zoran Joć”

Nogometni klub Grabić, uz pokroviteljstvo Općine Sopje i Udruge HVIDR-a Slatina, jučer (subota) je po 29. put zaredom bio organizator memorijalnog nogometnog turnira posvećenog hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću, koji je ujedno bio i član kluba.
 
U prijepodnevnim satima na posljednja počivališta Mirka Adžića i Zorana Joća na gradskom groblju u Slatini cvijeće i upaljene lampione položili su zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, Zoranov sin Antonio Joć, predsjednik NK Grabić Željko Boronjek, dopredsjednik kluba Ivica Marković, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić, predstavnici braniteljskih udruga te rodbina, igrači NK Grabić i prijatelji dvojice branitelja. Upaljeni lampioni za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje položeni su i kod Križa mučenika na slatinskom groblju.
 
Turnir u velikom nogometu započeo je svečanim otvaranjem na nogometnom igralištu NK Grabić, a službeno ga je otvorio Antonio Joć, dok se ekipama s nekoliko riječi obratio načelnik Općine Sopje Berislav Androš, poželjevši im sreću u natjecanju i da sve prođe bez ozljeda te neka bolja ekipa pobjedi. 
 
Na turniru su se natjecale ekipe NK Podravac Sopje, NK Standard Nova Šarovka, NK Grabić i ekipa sastavljena od veterana NK Grabić i prijatelja.  
 
Kao i prethodne, i ove je godine titulu najbolje ponijela ekipa NK Standarda, drugo je mjesto pripalo ekipi domaćina NK Grabić, treća je bila ekipa veterana NK Grabić i prijatelji, a četvrti Podravac iz Sopja. Za najboljeg igrača turnira izabran je Kristijan Kokorić, za najboljeg golmana Antonijo Kovač, a najbolji strijelac bio je Goran Hertrih. Pehare ekipama i pojedinačne nagrade uručio načelnik Općine Sopje Berislav Andoš.
 
Kao i dosadašnjih godina, dodijeljena je i posebna nagrada “Grabićko srce”, a pripala je velikom prijatelju i istaknutom članu NK Grabić Tomislavu Boronjeku. Zahvalnice svima koji su svatko na svoj način potpomogli pri održavanju ovog memorijala uručili su predsjednik i potpredsjednik NK Grabić, Željko Boronjek i Ivica Marković. Usmenu zahvalu svima koji su sudjelovali na turniru te posjetiteljima, uputio je potpredsjednik kluba domaćina Ivica Marković, a čestitke organizatoru na još jednom odlično odrađenom turniru je uputio načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 
 
Svoj doprinos Memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, koji su istrčali svoju 9. memorijalnu utrku “Mirko Adžić i Zoran Joć” od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, “Glasnici” su uz rodbinu odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju. 
 
Nogometni turnir su sudili Goran Loparac, Ivica Vencl, Siniša Horvat i Vlado Lukac, kojima su za to uručene medalje i zahvalnice.
 
nm (adf; Foto: D. Fišli, NK Grabić, M. Tutenov)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button