DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

FOTO-Nenad Križić novi je predsjednik slatinske HVIDR-e

U Hrvatskom domu u Slatini danas (subota) je održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Slatina, koja je ujedno bila i izborna.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, a potom je uslijedilo intoniranje hrvatske himne i odavanje počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine.

Skupština je nastavljena izborom radnih tijela, Radnog predsjedništva, Verifikacijske i Izborne komisije, te zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika, nakon čega je predsjednik Nikolić podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za 2021. godinu. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog Ivan Medved, a izvješće o sportu je podnio koordinator Udruge HVIDR-a Slatina za sport Josip Habl. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Uslijedilo je raspuštanje tijela Udruge HVIDR-a Slatine, te prijedlozi za nova, kao i predstavljanje kandidata za predsjednika Nenada Križića i Josipa Habla, a nakon čeka se pristupilo glasovanju.

Nakon prebrojavanja glasova, predsjednik Radnog predsjedništva Mato Bubaš pročitao je rezultate glasovanja. Tako je za predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina u novom četverogodišnjem mandatu izabran Nenad Križić, a za potpredsjednika Ilija Nikolić. Nadzorni odbor čine Ivan Medved, Marko Marković i Pavo Tutenov, u Sud časti su ušli Aleksander Kiš, Damir Parc i Darko Meter, dok su delegati u ZUiČ HVIDR-a VPŽ Damir Medved, Damir Parc, Marin Peršić, Franjo Kraljik, Josip Podboj, Darko Kupres, Dragan Lacković, Petar Brnas, Dragutin Hranj, Drago Ladović i Nikola Petrak.

Uslijedilo je obraćanje gostiju, a za riječ su se javili predsjednik Udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac, predsjednik Udruge HVIDR-a Orahovica Stjepan Varaždinac, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, predsjednik Županijske podružnice UHDDR VPŽ Dražen Hološi, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja u Područnoj jedinici Virovitica Ante Krišto i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Svi govornici bili su puni riječi pohvale na rad sada već bivšeg predsjednika slatinske HVIDR-e Ilije Nikolića, te su, uz čestitke na izboru, poželjeli novom predsjedniku Nenadu Križiću puno uspjeha u radu.

Na kraju skupštine nazočnim članovima i gostima obratio se novoizabrani predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, te se zahvalio na ukazanom mu povjerenju.

Plan rada za naredni period, kao i financijski plan bit će naknadno dostavljani članovima na izglasavanje.
mf (D. Fišli; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button