DOGAĐANJANASLOVNICA

Foto: Mališani DV Zeko povorkom Maškara razveselili Slatinčane

Tijekom protekla dva tjedna za vrijeme Poklada Dječji vrtić Zeko u Slatini organizirao je niz radionica na kojima su djeca uz pomoć svojih roditelja i odgojitelja izrađivala maštovite maske. Kako bi im to razdoblje bilo što zabavnije, kakve Maškare i trebaju biti, djeca su i od kuće donosila svoje kostime i maske i svakodnevno se maskirala.

Danas na posljednji dan ovogodišnjih pokladnih svečanosti djeca su svoje kostime imala priliku pokazati svojim sugrađanima. Iz svog vrtića krenuli su u povorci Maškara slatinskim ulicama sve do paviljona u Parku 136. slatinske brigade gdje je svaka skupina okupljenim posjetiteljima predstavila svoje maske uz prigodni program.

Tako su mame, tate, bake i djedovi te drugi posjetitelji, među kojima se našao i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić koji im je također došao iskazati podršku, predstavilo 9 vrtićkih skupina, dok su se 4 jasličke skupine maskirale u prostoru jaslica i prošetale bližom okolicom vrtića te smo uspjeli u središnjem gradskom parku susresti samo malene Kišne oblačiće.

Sve njih predstavila je v.d. ravnateljice DV Zeko Kristina Cerovski.

– Ovo je vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala, za sve maske divni dani, raspjevani, razigrani. Maškare smo male mi spremne vam veselje i smijeh donijeti, – istaknula je v.d. ravnateljice Cerovski.

Upravo su povorkom ulicama našeg grada donijeli smijeh i veselje, a svojim su nastupima Slatinčane razveselili: Oblačići prerušeni u Malce, Pčelice koje su zazujale kao Pčelice, Leptirići su bili Mrkve, Jabučice su zakreketale kao Žabe, Ivančice su zalepršale kao Vrapčići, djeca iz skupine Bubamare napokon su pokazala svoja točkasta krila Bubamara, Ježići su se prerušili u Lego kocke, Točkice su oduševile maskom Kravice, a senzacija su bile Ribe kao Ribogusari koji su doplovili svojim brodom.

Nakon povorke Maškara djeca su se vratila u Dječji vrtić Zeko gdje su ih dočekale vrijedne kuharice i obradovale svježim krafnama.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button