NASLOVNICAOPĆINE

[FOTO] I ovogodišnje ”Zagorske jeseni” u Josipovo privukle velik broj posjetitelja

Udruga žena Josipovo još se jednom iskazala u organizaciji manifestacije ”Zagorske jeseni”, šeste po redu. 
 
Jučerašnje (nedjelja) ”Zagorske jeseni” započele su okupljanjem sudionika u 14 sati, a nastavljene su mimohodom kroz Josipovo, a u 16.30 sati započeo je glavni dio manifestacije, svečano otvaranje i nastupi folklornih skupina. 
 
Nakon najave folklornih skupina i zahvale slatinskim ”Vretencima” za sudjelovanje sa svojim štandom od strane voditeljice Marijane Bajt, sve nazočna je prvo pozdravila i dobrodošlicu u Josipovu im zaželjela predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar, a potom je dobrodošlicu svim posjetiteljima zaželio i dopredsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Ivica Marić. 
 
Čast otvaranja ”Zagorskih jeseni 2023.” pripala je virovitičko-podravskom dožupanu Mariju Klementu.
 
– Sve vas ovdje okupljene srdačno pozdravljam u svoje i u ime našeg župana Igora Androvića koji zbog drugih obaveza nije danas mogao biti ovdje. Slobodno mogu reći da je Udruga žena Josipovo jedna od najaktivnijih na području naše županiji, a što je pokazala i ovom manifestacijom koja svake godine okupi sve veći broj sudionika i posjetitelja. Hvala vam na pozivu i proglašavam šeste ”Zagorske jeseni” otvorenima – rekao je dožupan Klement, uz kojeg su otvaranju nazočili predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović i sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc. 
 
Nakon službenog otvaranja krenuli su nastupi folkloraša, a na bini pod velikim šatorom, uz Udrugu žena Josipovo, nastupili su: Zavičajni klub Zagorec (Josipovac), Laz (Laz Bistrički), Slavonac (Moslavina), Lipa (Nova Bukovica), Jasen (Šaptinovci), Franjo Ebling (Sveti Đurađ), Dugo Selo (Dugo Selo Lukačko), Dječja skupina Neven (Donji Meljani) i djeca PŠ Josipovo.
 
Kao i prijašnjih godina, tako i ove organizatori su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan pripremivši oko 250 litara graha po zagorski koji je besplatno podijeljen posjetiteljima. Uz grah, posjetitelji su mogli kušati neizostavnu veliku tortu koju je napravila članica Udruge žena Josipovo te ukusne lepinje.  
 
Šeste ”Zagorske jeseni” u Josipovu, održane uz pokroviteljstvo Općine Sopje te potporu brojnih donatora, završile su koncertom Dubravka Biondića Dube. 
 
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button