DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

FOTO: Glazbena škola Milka Kelemena Slatina niz božićnih koncerata započela koncertom predškolaca

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina tradicionalno svake godine priprema niz božićnih koncerata kojima u ovo vrijeme došašća želi počastiti svoje sugrađane.

Prva u nizu glazbenih poslastica u blagdanskom ozračju bila je ona kojom su se večeras javnosti predstavili najmlađi polaznici ove škole.

Božićnim koncertom pod nazivom „Božić dolazi“ predškolci slatinske Glazbene  škole nisu samo najavili božićno vrijeme, već su svojom virtuoznošću na pojedinim instrumentima, ali i prekrasnim pjevanjem, koje su stekli u tako kratkom vremenu, najavili kako Slatinu očekuju nove glazbene nade.

Sve njih pozdravio je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica zahvalivši im se na predanom radu i želji da svoje instrumente nauče svirati što bolje. Zahvale je uputio i učiteljima škole na silnom uloženom trudu i radu s učenicima, osobito Andrei Kligl koja je bila moderator večerašnjeg koncerta.
Nakon što je zaželio dobrodošlicu brojnim posjetiteljima koji su predškolcima došli dati podršku, svima je uputio blagdansku čestitku te im zaželio blagoslovljene božićne blagdane i uspješnu Novu 2024. godinu.

Uvertira u koncert bila je pjesma Božić dolazi koju su prije dvije godine snimili upravo predškolci slatinske Glazbene škole i na današnji dan imali promociju spota u Parku 136. slatinske brigade.

Ovi su mališani od samog početka školske godine bili vrijedni i marljivi te su s nestrpljenjem dočekali pokazati svojim roditeljima, braći, sestrama, bakama, djedama i naravno svojim učiteljima koji su uvijek tu uz njih, koliko su naučili i koliko su spremni za glazbenu pozornicu.

Pripremili su čak 12 točaka te su se božićne pjesme kao biseri nizale jedna za drugom pod dirigentskom palicom učiteljice Andree Kligl, a koju je na trenutak preuzela i učiteljica Leonarda Dušak, dok je ulogu DJ-a imala Marta Dušak.

Potpore nije nedostajalo te je koncertnom dvoranom Glazbene škole nakon svakog nastupa odjekivao gromoglasan aplauz koji najbolje razotkriva kakvi se sve glazbeni talenti kriju iza ovih „malih“ ljudi koji će vremenom, uz želju, volju i veliki trud postati sve bolji i bolji glazbenici.

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina ispod božićne jelke pripremila je i prigodne darove za sve izvođače, a koji su im uručeni na kraju koncerta. Nije nedostajalo ni raznih slastica kojima su počastili svu djecu koja su došla na koncert.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button