DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Foto: DVD Slatina na 1. memorijalnom kupu „Medvedović – Venus“ okupio 100 djece i mladeži

Dobrovoljno  vatrogasno društvo Slatina u čast svojih neprežaljenih dugogodišnjih članova danas (nedjelja) je organizirao Memorijalni kup imena „Medvedović – Venus“.

 

Kup je u sklopu svoga prvog izdanja okupio 100 djece i mladeži na vatrogasnom natjecanju koje se održalo na nogometnom igralištu stadiona Antuna Tone Butorca u Slatini.

Nakon postrojavanja odjeljenja svečano otvorenje natjecanja započelo je prijavkom zapovjednika DVD-a Slatina Josipa Mikića zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću koji je, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević pozdravio mlade vatrogasce te im zaželio što bolje rezultate uz dobro odrađene vježbe bez ozljeda.

– Ponosan sam što smo pokrenuli ovaj kup te da na taj način možemo odati počast našim vatrogascima Draganu Medvedoviću i Stjepanu Venusu koji su nas na žalost prerano napustili. Ti su ljudi puno dali za vatrogastvo, kako naše zajednice, tako i cijele županije kao i Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovo je način na koji im se možemo odužiti, da nam ostanu u trajnom sjećanju. Želja nam je da ovaj kup postane tradicionalan te da i nove generacije mladih vatrogasaca pamte ova dva značajna vatrogasca, – istaknuo je Belošević.
– Zahvaljujem se svima koji su se odazvali na ovaj prvi kup. Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju. Od mladosti sve kreće i nadam se da ćete se i dalje nastaviti baviti vatrogastvom i ugledati se u ova dva čovjeka u čije ime je i pokrenut  memorijalni kup, a koji su svoje živote posvetili ovom hvalevrijednom pozivu. Oni su velikim dijelom pridonijeli da vatrogastvo na slatinskom području bude na ovako visokoj razini na kakvoj je ono danas, – istaknuo je Nikolić te proglasio 1. memorijalni kup „Medvedović – Venus“ otvorenim.

Potom je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine Tomislav Uher pojasnio propozicije natjecanja na kojemu je nastupilo 10 desetina. U kategoriji pomladak 6-12 godina nastupila je jedna ženska ekipa DVD-a Kozice i četiri muške: DVD Slatina, DVD Bakić, DVD Donji Meljani i DVD Sladojevci.
U kategoriji mladeži 12-16 godina nastupile su četiri ženske ekipe: DVD Sladojevci, DVD Slatina, DVD Bakić i DVD Kozice, te jedna muška ekipa DVD-a Sladojevci.

U ime VZG Slatine, JVP Slatine i DVD-a Slatina, predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić i zapovjednik istoga Josip Mikić odali su počast preminulim vatrogascima polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na njihova posljednja počivališta, zapovjedniku JVP Slatine Stjepanu Venusu na Gradskom groblju u Slatini, te na groblju u Grabiću predsjedniku DVD-a Slatina Draganu Medvedoviću gdje je počast odala i njegova supruga Eva koja je nazočila i svečanom otvorenju 1. memorijalnog kupa „Medvedović – Venus“.

Nakon što su svoje umijeće u snazi, brzini i spretnosti pokazali spomenuti mladi vatrogasci kroz četiri natjecateljske kategorije zahvalu na sudjelovanju svim ekipama uputio je predsjednik VZG Slatine Branko Belošević, a medalje najboljima kao i diplome za sudjelovanje svim ekipama uručili su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić i zapovjednik DVD-a Slatina Tomislav Uher koji je ujedno uz Antoniu Medved i Darija Čordaša bio među glavnim sudcima natjecanja.

Ekipama koje će krajem lipnja nastupiti na Županijskom vatrogasnom natjecanju ovaj je Memorijalni kup bio ujedno i odlična priprema, a postignuti su sljedeći rezultati:

Kategorija djeca muška

  1. DVD Slatina
  2. DVD Bakić
  3. DVD Sladojevci
  4. DVD Donji Meljani

Kategorija djeca ženska

  1. DVD Kozice

Kategorija mladež muška

  1. DVD Sladojevci

Kategorija mladež ženska

  1. DVD Slatina
  2. DVD Kozice
  3. DVD Bakić
  4. DVD Sladojevci

1. memorijalni kup „Medvedović – Venus“ završio je prigodnim domjenkom u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina. 

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button