NASLOVNICAOPĆINE

[FOTO] Drava na području općine Sopje neumoljivo raste: Voda došla do samog nasipa kod sopjenskog izletišta

Drava raste iz sata u sat. Vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom utorka. Jučer je poplavilo sopjansko izletište uz Dravu, a danas je nastavljeno postavljanje zečjih nasipa u Kapincima i Vaškoj.
 
U punjenju vreća s pijeskom u Kapincima te istih u postavljanju tzv. zečje nasipe i danas sudjeluju vatrogasci VZ općine Sopje, pripadnici civilne zaštite općine Sopje, djelatnici virovitičke Brane i tvrtke Karašica-Vučica, lovci…, a na apel upućen putem Facebooka i medija, od strane načelnika općine Sopje Berislava Androša, odazvali su se i stanovnici općine Sopje te volonteri iz Slatine. 
 
– Vreće postavljamo u dužini većoj od 1200 metara, a stambeni objekti na području općine neće biti u opasnosti. Po najnovijim saznanjima, glavnina vodenog vala trebala bi ipak doći tijekom utorka popodne ili najkasnije u srijedu ujutro, jer kako smo doznali da se Drava izlila u jezero Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji te će to vjerojatno usporiti rast vode u Dravi ovdje niže. Danas ćemo raditi cijeli dan na postavljanju zečjih nasipa. Voda kod sopjenskog izletišta došla je do samog nasipa i postoji mogućnost, ako se rast Drave nastavi po predviđanjima, da će ga preplaviti te ući u polja. Dio objekta za odmor iza nasipa prema Dravi već je poplavljeno, a vlasnici koji još mogu izvlače namještaji i ostale stvari. Ništa bolje nije ni kod Vaške, gdje je voda također došla do nasipa – rekao nam je načelnik Androš, koji i danas sudjeluje u punjenju vreća s pijeskom te koordinira akcijom. 
 
Provjeriti stanje u Vaškoj i Kapincima, te ponuditi svu moguću pomoć, došli su i načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ Marijo Klement i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button