DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Foto: DND Slatina – Najmlađi Slatinčani prvi dočekali Novu godinu

Doček dječje Nove godine počeo je 31. prosinca tijekom prijepodneva u prostoru Društva „Naša djeca“ Slatina u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru „EPIcentar Sequoia Slatina”.

Uz predsjednicu Društva Ivanu Strupar, voditeljice današnjih aktivnosti Tamara Dorić i Elizabeta Taradej pripremile su za mališane slatkiše, balone, konfete i pregršt dobre glazbe.

Odaziv je bio i više nego odličan te je prostor Društva bio premali za svu djecu, njihove roditelje, bake i djedove. Stoga se tražila stolica više kako bi svi stali no sunčano vrijeme je omogućilo da se većina aktivnosti održi vani. Zadržali su se tek toliko kako bi u sklopu male radionice Djeda Božićnjaka djeca izradila svoje kape prigodne upravo za proslavu Nove godine. U sklopu kreativnog kutka djeca su uživala i u igri „glazbena stolica“ te prihvaćala svaku melodiju i pjesmu uz osmijeh i razigranost.

Igre i plesovi nastavljeni su u prekrasnom parku, a djeca su uživala u igri gdje je poklon prelazio iz ruke u ruku sve dok glazba ne stane. Dijete u čijim se rukama zatekne odgovaralo je na prigodna pitanja tete Tamare, a na kraju igre sva su se djeca zasladila slatkišima koja su se krila u srcu poklona.

Dočeku je prisustvovao i gradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić koji je uz odbrojavanje sekundi, u ovom slučaju do otkucavanja podneva, svoj djeci Slatine i prigradskih naselja kao i njihovim roditeljima i ostalim članovima obitelji čestitao sretnu i veselu Novu 2024. godinu.

Uslijedilo je nazdravljanje uz dječji pjenušac, a na kraju je teta Elizabeta povela rasplesani novogodišnji „vlakić“ oko slatinske Sequoie koji je postao tradicija te označava ulazak svih mališana u Novu, još ljepšu godinu.

– Ove smo godine zaista organizirali puno aktivnosti i radionica te se prije svega želim zahvaliti dječici koja su redovito dolazila, a onda i svim članovima i volonterima DND Slatina koji su u rad s djecom uložili puno svog vremena, truda i kreativnosti. Dječji doček Nove godine prekrasan je završetak jedne cjeline, ali i motivacija za nove aktivnosti s mališanima u godini koja je pred nama, – istaknula je predsjednica DND Slatina Ivana Strupar te se zahvalila Gradu Slatini i gradonačelniku Nikoliću na pokroviteljstvu Dječjeg dočeka Nove godine u Slatini u sklopu kojega je osiguran dječji pjenušac i ostale slastice. Zahvalu je uputila i ostalim sponzorima koji su pomogli organizaciju današnjih aktivnosti, a to su Knjižara Bubamara, Knjižara Panona, Cvjećarna Camelia, Građevni obrt Bilić i Slatinska banka.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button