DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

FOTO: Dječji malonogometni turnir “Odaberi futSaL” u organizaciji MNK Slatina

„Odaberi futSaL“ ime je potpuno novog malonogometnog turnira u gradu, a kojeg su za slatinske najmlađe na Staroškolskom igralištu organizirali dečki iz Malonogometnog kluba Slatina.

S obzirom na svrhu, ali i na podatak da je sudjelovanje na njemu bilo potpuno besplatno i da su za najbolje ekipe i pojedince bili osigurani pehari i medalje, ne možemo a da javno ne pohvalimo ovaj izuzetan projekt slatinskog malonogometnog kluba.

Turnir „Odaberi futSaL“ MNK Slatina organizirao je s ciljem popularizacije futsala, ali i kako bi potaknuo djecu u gradu na povratak na slatinska igrališta. Iz kluba su naglasili da se također radilo o svojevrsnom selekcijskom turniru, što znači da su se pažljivo pratili nastupi i igre mladih malonogometaša kako bi se stekao uvid tko bi sve mogao dobiti poziv da se priključi radu mladih kategorija kluba kako bi jednog dana mogao zaigrati i za prvu momčad ovog hrvatskog drugoligaša.

A Slatina tradicionalno ima itekako „materijala“  i za ovaj brzorastući atraktivni sport. Kako i sami organizatori, tako je i publika na tribinama Staroškolskog mogla vidjeti na djelu mnoštvo talentiranih klinaca u ekipama raspoređenim u tri dobne skupine.

U najmlađoj skupini igrala su djeca 7. i 8. razreda osnovnih škola, u drugoj učenici 1. i 2. razreda srednje škole, a u najstarijoj učenici 3. i 4. razreda također srednje škole. Sam turnir je pokazao veliko zanimanje slatinske djece za malim nogometom, a ukupno je na turniru nastupilo 14 ekipa u tri kategorije, što je nekih 140 djece. Vidjeli smo odličan mali nogomet, puno talentiranih mladih igrača koji će sigurno već od iduće sezone obući kadetski i juniorski dres MNK Slatine.

– Hvala svim volonterima MNK Slatine koji su pomogli u organizaciji turnira, a čestitke svim igračima koji su nastupali. Ovaj turnir je pokazao da se ne moramo bojati, jer talenta u našem gradu i okolici postoji, sada je na nama i njima da ih kroz treninge i utakmice podignemo na što veću razinu – poručili su iz MNK Slatina.

Pehare i medalje ekipama te pojedinačne nagrade igračima uručili su predstavnici MNK Slatina i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Slatine Miran Janečić.

„Uhvati futsal 2023.“

Poredak

7. i 8. razredi:

 1. Bricina družina
 2. Mbappe i prijatelji
 3. Apostoli
 • Najbolji vratar: Marko Kramarić
 • Najbolji strijelac: Ian Maleković
 • Najbolji igrač: Ian Maleković

1. i 2. razredi srednje:

 1. Greška za greškom
 2. Žestoki
 3. C.B. Bolero
 • Najbolji vratar: David Rožanković
 • Najbolji strijelac: David Rastović
 • Najbolji igrač: Dražen Tašić

3.i 4. razredi srednje:

 1. Brđaci Voćin
 2. Zoki Slatina
 3. Bistro Pajo
 • Najbolji vratar: Renato Lukaček
 • Najbolji strijelac: Martin Tunić
 • Najbolji igrač: Martin Tunić

(dj/Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button