NASLOVNICAOPĆINE

[FOTO] Čađavački vatrogasci posjetom obradovali učenike OŠ Davorin Trstenjak Čađavica i polaznike DV Lipa Čađavica

Danas (petak) u prijepodnevnim satima su vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Čađavica posjetili učenike Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica i polaznike Dječjeg vrtića Lipa Čađavica.  
 
Okupljenim učenicima škole te polaznicima i odgojiteljicama vrtića, vatrogasci su na betonskom igralištu prezentirali vježbe i vatrogasnu opremu, a mogli su pogledati i vatrogasna vozila. Svako dijete imalo je priliku isprobati vatrogasne mlazove i sirene na vozilima, te se upoznati s maskotom Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije dabrom Virkom. 
 
Također, djeca su imala priliku upoznati se s vatrogasnim zaštitnim intervencijskim odijelima i opremom za disanje koju vatrogasci koriste u požarnim intervencijama, a mogla su se okušati i u gađanju mete korištenjem vodene brentače, što im je bilo zanimljivo i vjerojatno će ih potaknuti da se u budućnosti uključe u rad vatrogasnog podmlatka.
 
Druženju djece s vatrogascima nazočio je i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, te pročelnik u Općini Danijel Jozić.
mf (adf; OŠ D. Trstenjak Čađavica; DV Lipa Čađavica) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button