DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Foto: Božićna priredba „U zagrljaju Božića“ osvojila srca svih posjetitelja u OŠ Josipa Kozarca Slatina

U holu Osnovne škole Josipa Kozarca u Slatini i ove je godine održana tradicionalna božićna priredba.

U svečanom ozračju i zagrljaju svoje Škole, učenici razredne nastave su pjevali, glumili, plesali i krasnoslovili o Božiću i malom Isusu, o hladnoj zimi i snježnim pahuljama, dječjim snovima, željama, nadama i veselom iščekivanju darova.

Kroz čaroliju nazvanu „U zagrljaju Božića“ s posebnim je naglaskom istaknuta želja roditelja i učitelja da si djeca ispod bora, umjesto „treperavih i skupih elektroničkih stvari koje im kvare vid i snove“, požele tek običnu loptu, lutku ili drvenu igračku za „skoro zaboravljeno“ druženje, igru ili šetnju s prijateljima na svježem zraku…  

Sve su to kroz izvrstan scenarij i maštovitu režiju osmislile učiteljice 4. a i 4. b razrednog odjela Gordana Kovač i Kata Huber, odnosno kooordinatorice cijele priredbe, a u pripremi programa sudjelovale su i učiteljice te sva djeca od 1. do 4. razreda ove škole.

U realizaciji predstave veliki obol su dali učitelj glazbene kulture Filip Janković i učiteljica engleskog jezika Iva Gumbarević koji su bili zaduženi za glazbu i razglas, kao i mladi voditelji Matko Ciglar i Lovro Švamberger koji su odlično odradili svoj dio posla.

Tako su redom izvedbom svojih točaka prvašići, pa učenici drugog, trećeg i na kraju četvrtog razreda oduševili svoje roditelje, djedove i bake, ali i školske prijatelje, učitelje i ravnateljicu Kseniju Vujanović-Juras koja ih je pozorno gledala zajedno sa svim posjetiteljima koji jedva da su stali u školski hol.

– Želja nam je bila razveseliti ih i približiti im radost u iščekivanju Božića i nadolazećih blagdana. Nadam se da smo u tome uspjeli i da će u ovom vremenu priprave za Božić, potaknuti našom predstavom, uvidjeti da nije uvijek važno ono što je skupo i blještavo, nego da se okrenu druženju, izlaženju u prirodu, prijateljima… Cilj je bio da ono, sve što je dobro u čovjeku, u duši, i djeca osjete, i nauče se družiti, dijeliti, pomagati si međusobno, a to je u današnje vrijeme jako važno, – istaknula je jedna od koordinatorica priredbe Kata Huber zahvalivši se svima koji su sudjelovali u programu, organizaciji i provedbi ovogodišnje božićne priredbe u OŠ Josipa Kozarca u Slatini.

Uz brojne poznate božićne pjesme, pa čak i uprizorene trenutačno aktualne reklame s božićnom tematikom, naravno u njihovoj interpretaciji, u sklopu programa predstavljena je i pjesma „Lopta ispod bora“ čija je autorica Tamara Dorić, mama jednog od učenika, dok su svoje goste učenici ispratili pjesmom „Vratite nam malog Isusa“ koju je s učenicima uvježbala časna sestra Nives.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button