DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEŽUPANIJA

[FOTO]: 13. Voćinska kestenijada: Miomiris pečenih kestena širio se Voćinom

Tradicionalno se u mjesecu listopadu u Voćinu održava manifestacija “Voćinska kestenijada”. To je događaj koji organizira Kulturno-umjetnička udruga Voćin, uz pokroviteljstvo Općine Voćin, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, a na kojoj se miris pečenih kestena miješa s pjesmom i plesom folkloraša.

Ovogodišnja, 13. Voćinska kestenijada započela je okupljanjem folkloraša ispred Doma udruga “Dudnjak”, da bi se uz pjesmu u koloni zaputili prema centru mjesta, odnosno mjesnom domu. Dolaskom ispred mjesnog doma, svaki KUD predstavilo s kratkom pjesmom i plesom.

Glavni događaj odvio se u samom mjesnom domu gdje su folkloraši pokazali velikom broju nazočnih što uvježbavaju cijele godine. Prije nastupa kratko se nazočnima obratio načelnik Općine Voćin Predrag Filić zaželjevši im ugodan boravak u Voćinu, a 13. Voćinsku kestenijadu je službeno otvorio virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement. Uslijedili su nastupi kulturno-umjetničkih udruga i društava, a prvi su se na pozornicu popeli domaćini KUU Voćin, zatim su nastupili gosti KUD “Kolo” Vukovar, KUD ”Lanterna” Kraljevica , HKUD “Darda”, KUD “Ferdo Rusan” Virje, FA Sesvetska Sela i KUD “N.Š. Zrinski” Petrijevci.

Ljubitelji pečenih kestena mogli su se ovom jesenskom delicijom osladiti ispred doma, gdje su domaćini neumorno pekli kestene.

Ovogodišnju Voćinski kestenijadu je na kraju začinio Stjepan Jeršek Štef uz pratnju Suhopoljskih tamburaša, a prije nastupa popularnog Štefa, članice KUU Voćin su izrezali 2,5-metarsku tortu od kestena i podijelile je gostima.

(nm/adf; Foto: D. Fišli, M. Horvatin)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button