NASLOVNICAUDRUGE

Financije i mali broj aktivnih članova najveći problemi slatinskog DPH

Društvo prijatelja Hajduka Slatina jučer je u prostorima zgrade Centra nevladinih udruga održalo svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Sva izvješća okupljenim članovima u društvu dopredsjednika Tomislava Brnasa  iznio je predsjednik DPH Slatina Robert Hodak.

U emotivnom govoru osvrnuo se na sve lijepe, ali i teške trenutke, koje je proživio kao čelni čovjek slatinske udruge te vezano uz tu tematiku najavio održavanje izborne skupštine u 11.mjesecu na koju poziva sve koji imaju volju voditi udrugu i koji imaju nove ideje, da se kandidiraju i sudjeluju u radu nove uprave. Kako je DPH Slatina jedna od brojnih udruga pod ingerenencijom čelne udruge Naš Hajduk, Hodak je istaknuo i jedan novonastali problem , a to je taj da Naš Hajduk odnedavna gasi sve udruge koje imaju manje od 50 članova.

Slatinska udruga s jučerašnjim danom broji 34 člana pa će do željenih 50 članova pokušati doći akcijom učlanjivanja koja će se u Slatini održati na samo ‘’Josipovo’’ u nedjelju (19.3) u vremenu od 10 do 13 sati najvjerojatnije na lokaciji trga Svetog Josipa.  Udruga se financira samo od članarina i sponzorskih donacija dobrih ljudi ljubitelja bijele boje.

Požalio se predsjednik Hodak da lokalne strukture ne podupiru njihov rad za razliku od nekih bližih gradova, navevši primjere dobre suradnje hajdukovih udruga sa lokalnim upravama  u Orahovici i Požegi.  Na istu temu nadovezao se zahvalivši  OPG-u Bašić i Nenadu Filipoviću koji su, što novčanim, što materijalnim prilozima, potpomogli održavanju jučerašnje skupštine.

Završavajući izlaganje rekao je da udruga i dalje ima velik potencijal, ali i nedostatak aktivnih članova i još više nedostatak financijskih sredstava. Posebno se ponosi na činjenicu što udruga sve ove godine od Hajduka nije niti uzela niti tražila ništa, poentiravši to rečenicom – ‘’ Mi smo ovdje da pomognemo Hajduku, a ne on nama.’’. (dj / Foto: D. Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button