NASLOVNICAUDRUGE

Filmom “Lijepo mi je s tobom, znaš” Vretenci obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Tim povodom, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta Slatina i Hulahop Distribution, prikazala je u slatinskom kinu u četvrtak, 22. ožujka film: Lijepo mi je s tobom, znaš.

Prije same projekcije okupljene je pozdravila predsjednica Udruge Patricija Karaman, dok je sam film najavio je štićenik udruge Josip Miter.

Sam film govori o autoričinoj sestri Miji koja ima Downov sindrom. Njezina mašta, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče nas kako živjeti sa zahvalnošću.

Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva kroz deset godina kamerom bilježi svoja druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

Podršku radu udruge svojim prisustvom dao je i gradonačelnik Denis Ostrošić. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button