NASLOVNICAUDRUGEUncategorized

Fête de la Musique (Festival glazbe) u Udruzi AUM uz zvučne zdjele za duboko opuštanje

Svjetski dan glazbe obilježava se od 1982. godine. Te je godine 21. lipnja u Francuskoj održana prva manifestacija Fête de la Musique čiji je cilj bio slaviti glazbu, pružiti podršku glazbenicima – amaterima i profesionalcima, upoznati javnost s raznovrsnim glazbenim žanrovima, učiniti  glazbu dostupnu svima.

Riječ je o simboličnom danu ljetnog solsticija, kada je dan na sjevernoj Zemljinoj polutki najduži te kalendarski počinje ljeto i raznim glazbenim priredbama upućuje se na važnost glazbe u životu pojedinca.

– U Udruzi AUM Svjetski dan glazbe, koji se obilježava u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima, obilježili smo na radionici sa Super Kidsima, djecom od 4 do 14 godina, svirajući tibetanske i terapijske zvučne zdjele kao i razne druge instrumente za opuštanje, meditaciju i smirivanje uma, – rekla nam je predsjednica udruge Svjetlana Dupan, koja je vodila radionicu pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije.

– Peter Hess terapijske zvučne zdjele, koje koristimo u radu s djecom ali i s odraslima, proizvedene su koristeći se drevnim znanjem o proizvodnji i sastavu materijala tradicionalnih zvučnih zdjela za zvučnu masažu. Proizvedene su ručno od 12 metala i koriste se za zvučne terapije na cijelom tijelu, posebno na zglobovima jer se odlikuju snažnim vibracijama.

Zvučne zdjele spadaju u vibracijsku medicinu jer tijelu i organima vraćaju prvobitnu frekvenciju zdravlja, kreiraju vibracijski zvuk harmonije na frekvenciji koji djeluje na živčani sustav tako da izaziva opuštanje, usporavanje aktivnosti tijela kao što su disanje, rad mozga i srca te ujedno otpušta bol, – pojasnila je Dupan te dodala kako je Studija iz 2016. godine na Institutu za mozak i kreativnost Sveučilišta Južne Kalifornije otkrila da glazbena iskustva u djetinjstvu mogu ubrzati razvoj mozga, posebno u područjima usvajanja jezika i vještine čitanja te razumijevanja govora, dok igra instrumentima može poboljšati rješavanje matematičkih problema.

– Potvrđeno je da glazba obuhvaća sva područja razvoja djeteta i razvija korisne vještine za školu: intelektualne, emocionalne, motoričke i komunikacijske, a utječe i na ukupnu  pismenost. Pomaže tijelu i umu da rade zajedno, pomaže u razvoju emocionalne inteligencije, pismenosti i društvenih vještina, – zaključila je Dupan te pozvala sve zainteresirane da se pridruže članovima udruge AUM na sljedećim glazbenim putovanjima mira i zdravlja, na terapijama zvukom, zvučnim meditacijama ili samo svirajući ove čarobne instrumente pod vodstvom predsjednice Udruge AUM Svjetlane Dupan, certificiranom terapeutkinjom zvukom s obukom u Indiji.
(mf/Izvor: AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot