NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Festival znanosti po prvi puta u Zavičajnom muzeju Slatina

Danas živimo u svijetu u kojem nas svakodnevno okružuje znanost u svim svojim oblicima. Predmeti koje svakodnevno koristimo, naša međusobna komunikacija, naše zdravlje, naše znanje o svijetu rezultat su znanstvenog rada i istraživanja. Njezinu ulogu, važnost i značaj za suvremeno društvo brojne institucije pokušavaju naglasiti kroz Festival znanosti koji se održava svake godine u prvom tjednu mjeseca svibnja. Cilj ove manifestacije je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti kao i poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tijekom 20 godina održavanja festivala, uključile su se brojne institucije i pojedinci s ciljem promicanja znanosti putem popularnih predavanja, radionica, rasprava, izložbi i ostalih događanja. Ovogodišnja tema Festivala znanosti je ŽIVOT, a kroz nju su pokrivena sva znanstvena polja.

Zavičajni muzej Slatina ove se godine po prvi puta priključuje manifestaciji Festival znanosti te je za svoje posjetitelje pripremio niz predavanja iz različitih polja znanosti.
Vrlo zanimljiva predavanja eminentnih predavača održat će se kroz dva dana, odnosno u ponedjeljak, 2. i utorak, 3. svibnja s početkom u 17 sati.

Zavičajni muzej Slatina poziva vas da posjetite predavanja i podržite ZNANOST. (mf)

RASPORED PREDAVANJA:

2.5.2022.  (ponedjeljak)
17:00 Sanja Mrzljak Jovanić Ciber svijet – online život
17:30 Matea Fras Venus Maslowijeva hijerarhija potreba u vrijeme pandemije
PAUZA
18:15 Snježana Dupan Lovrić STEM za najmlađe
19:15 Rajka Avirović Gaća, Renata Grahovac i

Sanela Jukić

Stabla koja život znače
3.5. 2022. (utorak)
17:00 Neda Mađarac Što smo naučili o digitalnoj zrelosti hrvatskih škola tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa?
17:30 Kristina Horvat Uloga medicinske sestre u životu pojedinca
PAUZA
18:30 Patricija Karaman Društveni kontekst i razumijevanje invaliditeta
19:00 Oliver Jukić Svijet povezan digitalnom autocestom
19:30 Srđan Đuričić Život zajednica kroz arheološke nalaze
20:00 Matea Doner “Život djece u (ne)normalnim okolnostima”?

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button