NASLOVNICAOPĆINE

“Fašenjak u Sopju 2019.” – u Sopju započela fašnička vladavina

Maškare, fašenjak, fašnik, karneval, mesopust, poklade – sve su to nazivi za jedan te isti događaj koji se obilježava većinom od početka veljače pa sve do Pokladnog utorka, dana prije blagdana Pepelnice i početka Korizme, pa tako i Općina Sopje ima dugu tradiciju maškara, koja kontinuirano traje već nekoliko desetaka godina.
Brojne maštovite i nadasve vesele maske preplavile su jučer Sopje gdje je uz potporu općinskih vlasti, svih kulturno-sportskih udruga i pučanstva s područja općine održan „Fašenjak u Sopju 2019.“.

Maškarama je ključeve Sopja i vlast na samo jedan dan predao načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji se tom prigodom složio s novom fašničkom vladavinom. Ujedno je iskoristio prigodu i zahvalio se svim članovima KUD-a „Podravac“ Sopje koji su se uz pokroviteljstvo Općine Sopje prihvatili i ovogodišnje organizacije Fašenjaka, ali i svima onima koji su pomogli ovu manifestaciju koja je obilovala veselom zabavom uz pjesmu i ples na taktove Boss banda te neizostavne krafne.

Kako običaj nalaže i ovoga puta u večernjim satima spaljen je mesopust – okrivljenik Druf, sa željom da s njime budu spaljeni i njegovi „grijesi i propusti“ spram naroda, te da svima u ovoj godini bude bolje u svakom pogledu.
(mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button