DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Fantastičnom Zdelaru zlato na klupskom prvenstvu BK Slatina

Prošle godine na prvom izdanju interne utrke Biciklističkog kluba Slatina bilo je izuzetno napeto, a što tek reći za najfriškije izdanje koje je danas u ludom trileru posljednjeg dana pripalo sjajnom Dragi Zdelaru.

Da, ta praksa ”razračunavanja” slatinskih biciklista unutar vlastitih redova započela je lani. I tada baš kao i ovog tjedna članovi BK Slatina odlučili su natjecateljsku sezonu okruniti vlastitim zatvorenim prvenstvom kluba. Za početak valja izdvojiti nekoliko bitnih činjenica vezanih uz ovu ne baš uobičajenu no po svemu do sada viđenom i doživljenom izuzetno atraktivnu utrku. Za razliku od ostalih ova utrka nema zajednički start niti se vozi ”prsa o prsa” već svatko po željama i mogućnostima bira termin kada će sam krenuti u borbu sa štopericom i vremenom. Radi se o kronometarskoj vožnji utanačenom rutom koja je ove godine bila duga oko 16 kilometara, ali ono što ju je razlikovalo od klasičnog kronometra je to što nitko nije morao objaviti svoje odvoženo vrijeme sve do utvrđene satnice kada se utrka službeno zatvara. Broj pokušaja poboljšanja vlastitog vremena bio je neograničen, no odvoziti jednom brda i dolove slatinskog brdskog kraja boreći se sam protiv sebe u lovu za što boljim rezultatom bio je pravi lom za tijelo i um, a neki su rušeći vlastite barijere imali i po nekoliko takvih krajnje iscrpljujućih pokušaja. Sve do danas (6.10) i posljednjeg dana natjecanja u vodstvu je bio Nino Margaretić povratnik u svijet brdskog biciklizma koji je vrlo brzo uhvatio natjecateljsku formu. Drugi je u tom trenutku bio aktualni juniorski prvak Slavonske brdske biciklističke lige super brzi mladi David Terek koji je samo jednom odvozio utrku misleći da će mu to biti dovoljno za medalju. No samo sat prije zaključenja utrke ostavivši negdje putem od Javorice do Bunarića ili pak možda u zaleđu Ivanbrijega i ”dušu i tilo”, stazom je proletio neumoljivi borac Drago Zdelar. U međuvremenu u službeni poredak na drugo mjesto svojim se rezultatom plasirao lanjski pobjednik i čovjek koji ne zna za predaju Damir Veger. Ipak kada je otkucalo 17 sati tek sitna razlika u brojevima odnosno sekundama donijela je poredak koji je Zdelara izbacio na prvo mjesto s tek 11 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Vegera. Margaretić se na koncu morao zadovoljiti broncom, a u tom četveroboju ovog je puta kratkih rukava ostao najmlađi, David Terek, što nam je donijelo potvrdu da mu ovakav tip utrke jednostavno ne leži za razliku od one klasične gdje može vidjeti i ”osjetiti” protiv koga se bori. Bez obzira na znatan pomak u vlastitoj izvedbi minutama udaljen od ”velike četvorke” na 5. mjestu ostao je Damir Jukić dok je Dario Kruljac iako miljama od svoje stalne forme odlučio hrabro odvoziti ovu utrku za razliku od ostalih članova kluba koji se nisu odvažili na taj sportski čin.

Završna dodjela medalja i zajednička večera sudionika utrke i članova kluba održana je u domu DVD-a Golenić. Medalje najboljoj trojici uručili su predsjednik kluba Damir Veger i dopredsjednik Krunoslav Huber.

 

 

 

 

Klupsko prvenstvo Biciklističkog kluba Slatina – 2023.

  1. Drago Zdelar 40:05 (22,8 km/h)
  2. Damir Veger 40:16 (22,7 km/h)
  3. Nino Margaretić 40:56 (22,3 km/h)
  4. David Terek 41:34 (22 km/h)
  5. Damir Jukić 48:24 (18,9 km/h)
  6. Dario Kruljac 52:07 (17,5 km/h)

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button