NASLOVNICASPORT

Evi bronca, a Uni finale i prilika za svjetsku titulu

Una Maravić borit će se danas u talijanskom Jesolu za titulu svjetske prvakinje dok je Eva Gal svoj put završila u polufinalu za što je u konačnici zaslužila brončanu medalju.

Jedna od najmlađih predstavnica brojne hrvatske kick boxing reprezentacije Eva Gal u Slatinu će se vratiti okićena brončanom medaljom za osvojeno treće mjesto u disciplini point fighting za kadetkinje do 28 kilograma. Nakon što je u prvoj borbi svladala domaću predstavnicu u jučerašnjem polufinalu bolja od nje bila je mađarska predstavnica Zita Vicsorek rezultatom 6:2. Pošto na ovakvim natjecanjima nema borbe za treće mjesto brončanu medalju za treće mjesto dobile su mlada članica TKD Slatina i još jedna mađarica Monika Kozmann koja je poražena u drugom polufinalu od kasnije prvakinje austrijanke Ane Schmidl.

Una Maravić pak još je jednu borbu udaljena od mogućeg osvajanja prvog mjesta i titule svjetske prvakinje. Una je jučer u polufinalu discipline kick light za juniorke do 55 kilograma  s glatkih 3:0 pobijedila predstavnicu Portugala Dianu Madeiru. Protivnica u današnjem finalu biti će joj domaća predstavnica Allesia Dagostino koja je kao i Una sve tri dosadašnje borbe dobila glatko bez iti jednog izgubljenog poena.

Prije posljednja dva natjecateljska dana Svjetskog prvenstva u kickboxingu za mlade uzraste hrvatska reprezentacija nalazi se na odličnom 13 mjestu sa ukupno 9 osvojenih medalja, među kojima je ubrojana i ona Eve Gal. Na natjecanju doslovno dominira ruska reprezentacija sa do sada čak 81. osvojenom medaljom od kojih je čak 41 zlato za osvojena prva mjesta. Na drugom mjestu su mađarski borci sa 32. medalje i 9 zlata. a treći i četvrti Irci i Talijani sa 26 medalja. (dj/Foto: Stjepan Gal)


 

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button