DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Eva zlatna, a Marta srebrna na velikom turniru Dutch open

Pod vodstvom trenera Stjepana Gala dvije članice TKD Slatina nastupile su danas na jednom od najjačih svjetskih turnira Dutch openu 2024., a koji se održao u nizozemskom Helmondu.

Na tom mega turniru okupilo se više od 1 000 boraca sa svih strana svijeta, točnije iz 21.države.

Svoj niz nepobjedivosti Eva Gal nastavila je i u toj žestokoj konkurenciji. Do zlata u juniorskoj (15-17 godina)  konkurenciji kategorije A klase do 53 kilograma gdje se samo mogu boriti crni pojasevi i samo po jedna predstavnica iz svake države došla je preko tri protivnice. U prvom kolu je bila slobodna, a onda su redom padale predstavnice Norveške Matilde Borresen, Irske Abram Wiktoria  i na kraju Ukrajine Polina Botyk u finalnoj borbi. Eva se okušala i u tzv. Openu gdje se može boriti svako bez obzira na težinu. Sa svojom 51. kilom tu ipak nije išlo protiv puno težih protivnica (kategorija do 57. kg). Čak je uspješno prošla prvo kolo preko Irkinje Rachel Wallace no na putu do medalje u četvrtfinalu zaustavila ju je također Irkinja Ciara Pender.

U konkurenciji djevojki od 12 do 14 godina kategorije do 52 kilograma B klase Marta Šebalj pak bila je tek nekoliko sekundi udaljena od zlata no u tom za nju nesretnom finišu njezina je protivnica Nizozemska Esmee Van Leuveren  uspjela preokrenuti borbu u svoju korist tako da je Marta na kraju morala biti zadovoljna sa srebrnom medaljom za drugo mjesto. Do finala Marta je pobijedila Ukrajinku Polinu Avtaievu  i domaću predstavnicu Merle Vd Donk.

Osim što je uputio čestitke mladim borkinjama za  sjajan nastup u Nizozemskoj trener Stjepan Gal želio se i ovim putem zahvaliti OPG-u Šebalj i Gradu Slatini na pomoći pri odlasku na ovo jako natjecanje.

Damir Jukić

Foto: Stjepan Gal

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button