KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

Industrijsko-obrtnička škola i ove je godine službeni partner Europskoga tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju čije se aktivnosti provode od siječnja do kolovoza 2022., a središnji će se događaj održati od 16. do 20. svibnja.
Tema ovogodišnjeg Tjedna je povezanost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i zelene tranzicije.

Škola u ovogodišnjem Europskom tjednu sudjeluje s dvije aktivnostima.
Jedna od njih je Storytelling and the Green Transition, koja se provodi u sklopu Erasmus+ projekta C.A.L.L., a sudjelovat će učenici 2. r. zanimanja automehaničar, elektroinstalater i vodoinstalater pripovijedanjem i izradom digitalnih stripova koji povezuju nastavu Hrvatskoga jezika i sadržaje stručnih predmeta. Voditeljica ove aktivnosti je nastavnica Hrvatskog jezika Helena Roštaš.  

Druga je aktivnost Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije koja će se u IOŠ-u Slatina održati 20. svibnja 2022., te će okupiti predstavnike većine osnovnih i srednjih škola s županijskog područja. Koordinatorica organizacije Smotre je voditeljica Učeničke zadruge Obrtnik IOŠ-a Slatina Jasna Varga.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju europska je platforma za razmjenu iskustava ustanova koji pružaju strukovno obrazovanje, a jedna je od njegovih središnjih poruka važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za život pojedinca i zajednicu.

Zanimljivo je da je Industrijsko-obrtnička škola Slatina za sada jedina srednja škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja ima prijavljene aktivnosti u Europskome tjednu, a na području cijele Slavonije i Baranje od ukupno tri prijavljene aktivnosti dvije su slatinske dok je treća Gimnazije iz Vukovara.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, prof. Helena Roštaš)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button