NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Europski tjedan sporta u Osnovnoj školi Eugena Kumičića – #BeActive

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2020. godine održava šesti put u Hrvatskoj pa tako i u OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta, ove je godine osmišljena nova aktivnost u školi – hodanje.

Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti učenike i sve djelatnike škole da budu aktivni, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.
Ove su godine u školi izabrali hodanje kao jednu od najjednostavnijih i najprihvatljivijih tjelesnih aktivnosti za sve dobne skupine. Svakodnevno hodanje doprinosi mnogim dobrobitima za naše zdravlje, a ujedno može biti i zabavno ako smo u društvu s prijateljima i boravimo na svježem zraku.

Europski tjedan sporta u OŠ Eugena Kumičića obilježen je od 23. do 30. rujna, a svaki je razredni odjel sa svojim učiteljima u tom tjednu bio aktivan hodanjem ulicama Grada ili u dvorištu škole.
(mf/Izvor: Darko Vencl – Tomislava Medvedović, učiteljica TZK, Mariela Marinković i Karla Mihaljevć, 8.a)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button