DOGAĐANJANASLOVNICAUncategorized

Europski dan jezika obilježen u OŠ Eugena Kumičića Slatina

26. rujna obilježava se Europski dan jezika s ciljem jačanja javne svijesti o važnosti učenja jezika, promicanja jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanja cjeloživotnog učenja jezika.
U Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina učenici redovito svake godine uključuju se u obilježavanje izrađivanjem prigodnih plakata na nastavi Hrvatskog, Engleskog i Njemačkog jezika ali i na nastavi Geografije.
Ove godine su uz uobičajene aktivnosti u školi odlučili Europski dan jezika obilježiti na drugačiji način te je održana i kulinarska radionica.

Učenici su pripremali hranu različitih država Europe, odnosno belgijske vafle, pizzu, engleski čaj, štrudlu s jabukama, makovnjaču, “slavonske šnicle”, kruh s masti, grčku salatu. Nazive hrane i država izradili su mali Modelari na drvetu, na izvannastavnoj aktivnosti, s učiteljem Tehničke kulture.

Nakon što su vrijedni kuhari/učenici pripremili svu hranu, uređen je štand u holu škole gdje su svi učenici i učitelji mogli probati ukusnu hranu uz mirise Belgije, Italije, Grčke, Njemačke, Hrvatske, Engleske…

Učitelji koji su s učenicima sudjelovali u obilježavanju Europskog dana jezika su Ivan Drokan, Marijana Toplak, Željka Horvat, Zrinka Sobol, Snježana Cukor, Kristina Premec i Silvija Mađarić.
(mf/Foto: Silvija Mađarić, OŠ E. Kumičića Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button