DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

“Euphorija” u eteru Radio Slatine

Rokerski bend “Euphorija” već petu godinu zagrijavaju atmosferu na moto susretima koje organizira MK Speed u Slatini. Jučer smo uspjeli iskoristiti par minuta da ih ugostimo u našem studiju i damo priliku slušateljima da ih bolje upoznaju.

Ovaj bihaćko-banjalučki bend čine Elvir Elly Ramić, Davor Dado Reljić, Goran Mušan i Borko Stojčić. Borko i Elvir su nam se pridružili u studiju, dok je ostatak ekipe ostao na Javorici revno postavljati instrumente za svirku.

Bend postoji 8 godina. Prije su se zvali “Fijasko”, a od 2019. godine mijenjaju ime u “Euphorija”.

– Prvo ime je bilo znakovito da ljude odmah upozorimo, ako nešto zabrljamo da odmah znaju što mogu očekivati. A sa našim rastom došlo je i novo ime – kroz šalu napominje Elvir koji se bio prijavio na natjecanje “Nikad nije kasno” i tamo visoko kotirao što je bendu dalo dodatan vjetar u leđa.

Borko Stajčić je kratko predstavio repertoar benda, napomenuvši da sviraju rock 80-tih, ali na svoj način.- Sviramo pravi rock and roll na onaj način kako treba da se svira, bez puno pompe već onako, iz duše. Naše svirke su 80% na motorijadama. Ono što nas veseli je to što su na našim svirkama sve generacije i što roditelji prenose na djecu tu vrijednost pravog kvalitetnog rock and roll-a.

  1. godine izdali su album naziva “No1”, ali ih je pandemija spriječila da promoviraju na način kako su željeli. 

Album se sastoji od 13 pjesama koje su rezultat njihovog upornog rada proteklih godina, ali Borko i Elvir ističu pjesmu “Kako si mogla” 

– To je prvi singl sa drugog albuma. Tekst i glazbu je napisao Alen Islamović. Kad smo je čuli, legla nam je na prvu i na njoj nije apsolutno ništa mijenjano. Nekada hit nastane u 5 minuta kao pismo koje padne s neba – slikovito opisuje Borko. 

Alen Islamović im je konstantna podrška i kao prijatelj i u njihovoj glazbenoj karijeri.

– Postoji jedna anegdota. Alen je i davnih 90-tih htio biti podrška. Ja sam svirao u grupi “Žar” i snimili smo album u studiju Senne M. Taman kad je sve trebalo biti gotovo, desio se nesretni rat i sve je palo u vodu. Poslije rata, Alen se pojavljuje da nam opet bude podrška pri ovom albumu “No1” i onda se desi pandemija. E tad sam mu u šali rekao da bi možda trebali prekinuti suradnju, pa nas možda krene – kroz smijeh nam priča Elvir.

Ovi dečki glase za entuzijaste i dugogodišnje borce za rock and roll. Trude se “živjeti” rock and roll i šire dobru i pozitivnu energiju gdje god se pojave. Najviše ih veseli kada vide da se te vrijednosti pravog rock and rolla prenose na mlađe naraštaje.

Borko napominje da se rock and roll sad sluša namjenski i da postaje evergreen.

Njihov drugi album ide upravo u smjeru da oživi na svoj način te prave vrijednosti i da slušateljima ponude na neki način “back to the past”. 

Na kraju ovog doista zanimljivog razgovora začinjenog poznatim bosanskim humorom, dečki su sve slušatelje pozvali na svirku i zabavu na Javoricu.

Želimo im puno dobrih svirki, uspješnih pjesama i albuma i da guraju i dalje taj svoj “rock and roll” film uz puno dobre energije.

I naravno da nam dođu i dogodine.

 

Ratka Turk

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button