DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Eugenijalci Znanstvenici“ u Zavičajnom Muzeju Slatina

U srijedu, 5. lipnja 2024. godine, u Zavičajnom muzeju Slatina održan je iznimno zanimljiv i edukativan događaj pod nazivom „Eugenijalci znanstvenici“. Događaj su osmislile i organizirale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina: Silvija Mađarić, Martina Bukvić, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća i Ivana Sabolić.

Ovaj događaj je dio Erasmus+ KA1 projekta Learning 4Life te MZO projekta STEAM Edukacija za Darovite Učenike, koje provodi spomenuta škola. Cilj ovih projekata je unaprijediti znanja i vještine učenika kroz različite obrazovne aktivnosti  te poticati njihovu znatiželju i interes za znanost ali i inkluzivnost u punom smislu riječi.

Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića, zajedno s članovima Udruge s osobama s intelektualnim teškoćama Vretenac, sudjelovali su u ovom inspirativnom događaju. Suradnja s Zavičajnim muzejom Slatina omogućila je realizaciju različitih znanstvenih radionica koje su osmislile učiteljice.

– Ovakvi događaji imaju izuzetno velik značaj za našu školu i zajednicu jer potiču učenike na aktivno sudjelovanje u obrazovnim aktivnostima, stvaraju pozitivnu atmosferu za učenje i pomažu u razvoju njihovih socijalnih vještina. Posebno je važno naglasiti i inkluzivni aspekt događaja, koji je omogućio sudjelovanje učenicima s različitim intelektualnim sposobnostima.

Zahvaljujemo svim sudionicima, učiteljicama i Zavičajnom muzeju Slatina na izvrsnoj organizaciji i podršci. Veselimo se budućim aktivnostima i projektima koji će obogatiti naše učenike novim znanjima i iskustvima,-kažu iz OŠ Eugena Kumičića Slatina.

(tks/Izvor i Foto:OŠ E.K.Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button