NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Eugenijalci u kampanji ” Neka rane postanu samo ožiljci”

Savez društava Naša djeca Hrvatske pokrenuo je Kampanju ” Neka rane postanu samo ožiljci”. Cilj kampanje je pružiti  psihosocijalnu podršku roditeljima i djeci s potresom pogođenih područja Banije  i to putem radionica psihosocijalne podrške i organizacijom kreativnih radionica za djecu.   

U kampanji će direktno sudjelovati i OŠ Eugena Kumičića. Naime, slatinska škola i navedeni Savez  partneri su u projektu “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama”, a isti je Savez ponudio školi da sudjeluje u kampanji kako bi i na taj način dodatno potaknuli učenike na volontiranje te time ukazali na samu važnost volontiranja i osobnog participiranja u zajednici.

Odlukom ravnateljice Božice Majhen škola će se u ovu kampanju uključiti u sklopu obilježavanja Dana škole.

Točnije,  u petak (30.travnja) škola će provesti  aktivnost” Šetnjom do zdravlja”, a u kojoj će sudjelovati svi učenici, kako matične, a tako i područnih škola. Šetnja će trajati dva sata, od 8 do 10 sati . U sklopu iste aktivnosti od sudionika šetnje prikupljat će se kotizacija u visini dvije kune. Ovu skromnu donaciju učenici će moći ubaciti u kutijicu koju će pripremiti članovi volonterskog kluba ”Eugenijalac”. Prikupljeni novac iz ove aktivnosti bit će proslijeđen za spomenutu kampanju ”Neka rane postanu samo ožiljci”.


https://savez-dnd.hr/neka-rane-postanu-samo-oziljci/
 

 

https://www.facebook.com/savezdnd/ 

 

https://www.facebook.com/savezdnd/videos/278758867173605

 

 

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button