DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Eugenijalci OŠ Eugena Kumičića Slatina na Državnoj smotri

U OŠ Grigora Viteza u Zagrebu održana je Državna smotra projekata s područja građanskog odgoja i obrazovanja – PROJEKT GRAĐANIN.

Osnovnu školu Eugena Kumičića Slatina predstavljao je tim koji čine: Luka Jovanić iz 3.a razreda, Karla Doležal, Jan Obrež i Marko Šustić iz 4.b razreda, te voditeljice projekta, učiteljica Gordana Maroević i prof. Sanja Mrzljak Jovanić.

Ovaj tim izvrsno je predstavio svoju školu te je od Povjerenstva dobio sve pohvale za svoju ideju čiji je cilj pokretanje prometnih radionica za učenike petih razreda u šk. g. 2024./2025., dobivanje vozačke dozvole za bicikl i registracija bicikala svim zainteresiranim učenicima.
Projekt ujedno obuhvaća i uključivanje lokalne zajednice u realizaciju projekta gdje je planirana suradnja s HAK-om, Prometnom policijom, Biciklističkim klubom Slatina i Gradom Slatinom na izgradnji biciklističkih staza ili traka.

– Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške naše ravnateljice Božice Majhen kojoj se zahvaljujemo.
Nadamo se i da će slatinska Gradska uprava prepoznati našu želju i potrebu za sigurnijim prometovanjem biciklista u našem gradu te se uključiti u projekt prema svojim mogućnostima, – poručili su Eugenijalci.

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, učiteljica Gordana Maroević)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button