DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+ YOUTH: Predstavnica OŠ Eugena Kumičića i Udruge „YOUTH BUZZ“ sudjelovala na tečaju „Into the Future“ u Njemačkoj

U sklopu Erasmus+ YOUTH programa održan je tečaj „Into the Future “ u Njemačkoj u gradiću Osterholz-Scharmbeck u razdoblju od 12. do 18. prosinca 2023., na kojemu je sudjelovala Melita Schmitz te tom prigodom predstavljala Osnovnu školu Eugena Kumičića Slatina i Udrugu mladih Youth Buzz iz Slatine.

Tečaj je organiziran u suradnji s hrvatskom Udrugom Ocean znanja i njemačkom Udruge mladih NaturKultur, a financiran je sredstvima Europske komisije. Na tečaju su sudjelovali predstavnici Grčke, Španjolske, Turske, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Mnogo je osoba koje rade s mladima, koji imaju dobre ideje i motivaciju, ali im nedostaju znanje, vještine i iskustvo za rad s mladima, a budući da ne postoji „škola“ koja bi osposobila djelatnike za rad s mladima, upravo ovakve edukacije/tečajevi prilika su za osposobljavanje osoba na tome polju. Isto tako ovakvi tečajevi pružaju mogućnost za razmjenu iskustava i stvaranje mreže potencijalnih partnera i suradnje na projektima.

Ciljevi ovoga tečaja bili su informirati i osposobiti osobe koje rade s mladima nekim kompetencijama definiranim „Competence model for youth workers“, odnosno primijeniti strategije uspješne suradnje i učinkovite komunikacije, usvojiti kako osmisliti učinkovite programe rada s mladima kao i osnažiti djelatnike kompetencijama potrebnima za rad, osvijestiti interkulturalne kompetencije kao i stvoriti modele za suradnju.

Tijekom tečaja sudionici su sudjelovali u raznovrsnim kreativnim aktivnostima koje su ih poticale na suradnju i stvaranje pozitivnoga radnoga ozračja, ali i osvještavanje vlastitih kapaciteta potrebnih za rad s mladima.

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Melita Schmitz, dipl. bibl.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button