KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Erasmus+ YOUTH: Diseminacija tečajeva „Beyond labels“ i „Into the future“ na državnom webinaru školskih knjižničara u organizaciji AZOO

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i više savjetnice za školske knjižničare Adele Granić, školske knjižničarke Biljana Krajačić iz Osnovne škole Lipik iz Lipika i Melite Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine predstavile su tečajeve realizirane kroz program Erasmus+ Youth pod nazivom „Beyond labes“ i „Into the future“ koji su financirani sredstvima Europske komisije.
Tečajevi su predstavljeni na današnjem webinaru školskih knjižničar Republike Hrvatske, a na kojemu je sudjelovalo 125 sudionika.

Knjižničarke Krajačić i Schmitz upoznale su sudionike s programom Erasmus+ Youth te im predstavile svoje sudjelovanje na tečajevima u Češkoj i Njemačkoj kao i radionice koje sada rade s učenicima u svojoj školi i s mladima u udrugama na razini njihovih gradova.

Tečaj „Beyond labels“ organizirala je udruga Brno Connected iz Brna, dok je partnerska organizacija u Hrvatskoj bila Ocean znanja iz Zagreba.

Tečaj „Into the future“ organizirala je udruga NaturKultur iz Bremena i na ovom tečaju partnerska organizacija je bila Ocean znanja iz Zagreba.

(mf; Izvor: Melita Schmitz, OŠ Eugena Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button